Hyra bil

Hyra bil

Att hyra bil i New York fungerar precis som på de flesta ställena i världen. Har man internationellt körkort så är det inga problem. Är det dock Manhattan man vill uppleva så är det inte att rekommendera. Trafiken där är väldigt trög och hetsig på samma gång och de många taxibilarna följer inte alltid trafikreglerna till fullo. Dessutom är det väldigt svårt att hitta parkeringsplatser i staden, om man inte vill betala för dyra parkeringshus. Kör man på Manhattan är risken stor att man spenderar hela resan på att sitta och svära i bilen.

Har man sin bas utanför Manhattan kan det vara fantastiskt att hyra en bil. På exempelvis Long Island finns det mängder av saker att se och göra som blir mycket enklare med en egen bil. 

Vill man hyra bil i New York så lönar det sig nästan alltid att boka sin bil i förväg, innan man reser. På så vis får man ofta ett rabatterat pris jämfört med det man får om man spontanbokar. De flesta hyrbilsfirmorna har dessutom bra avbokningsregler där man avboka sin bil kostnadsfritt med kort varsel. Saker som GPS, takbox eller barnstolar ingår inte i grundpriset men kan oftast läggas till för en liten kostnad. 

Det finns många extraförsäkringar man kan välja när man ska hyra bil i New York, men kolla ordentligt vad de innebär. Oftast täcker de samma saker som ens hemförsäkring. En av de vanligaste tilläggsförsäkringarna som man blir erbjuden är Personal accident insurance. Det är en olycksfallsförsäkring som täcker sjukvårdskostnader och hemresa om man råkar ut för en olycka. Har man en fullgod hemförsäkring behöver man inte teckna en sådan försäkring. 

När man skriver under ett hyreskontrakt så är det juridiskt bindande. Det är därför klokt att läsa igenom det ordentligt. Hyr man från de stora firmorna är det oftast inga konstigheter men en grej kan vara ifall bilen ska återlämnas med eller utan full bensintank.

Planerar man att hyra en bil i New York för att sedan lämna tillbaka den någon annanstans, exempelvis Chicago, så tillkommer en avgift för det. Är det inom staten New York behöver man oftast inte betala någon tilläggsavgift. Vanligtvis kostar det mellan 100 och 500 dollar att lämna bilen någon annanstans, beroende på avståndet. 

Vill man att mer än en person ska kunna köra bilen är det viktigt att registrera flera förare. Det gör man enklast redan vid bokningen.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Karl Öberg

Vi hyrde faktiskt bil när vi var i New York då vi trodde det skulle vara effektivt men jag fick alltid köra då min sambo inte alls kände sig trygg med att köra med så mycket trafik. Jag har själv kört i ganska många städer runt om i världen men i New York var faktiskt väldigt jobbigt att köra.

Jag kan inte rekommendera att köra i New York efter att vi har provat och som det står i texten så är det löjligt jobbigt att köra på Manhattan och det kommer aldrig hända igen om vi säger så.