Cykla

Cykla

Att cykla i New York är inte så vanligt. Framförallt inte på Manhattan. Många är rädda för den hetsiga trafiken. Det är inte så konstigt och dessutom ganska klokt. Men att se Manhattan på en cykel kan faktiskt vara ett riktigt härligt sätt att uppleva staden. Det gäller dock att hålla sig till stadens cykelleder. Cykellederna går oftast inte rakt genom staden i de centrala delarna, men vill man se de andra delarna av New York är cykeln ett bra alternativ. På Manhattans västsida finns det många trevliga turer och från sydspetsen kan man sedan ta Brooklyn Bridge över till Brooklyn. I Brooklyn är det vanligt att cykla och trafiken är mer anpassad efter cyklister. Många väljer att uppleva Brooklyn en dag på cykel och tar sig runt mellan de olika områdena. 

Att cykla är även ett populärt sätt att uppleva Central Park. Runt parken finns flera ställen som hyr ut cyklar, även för kortare turer. På cykel kan man på ett bekvämt sätt bekanta sig med hela parken på kortare tid om man har lite bråttom. Det finns också många andra ställen i staden där man kan hyra cyklar. På en del ställen vill de att man visar upp sitt pass när man ska hyra, vilket kan vara bra att tänka på. 

Väljer man emellertid att cykla utanför cykellederna, i den vanliga trafiken, gäller det att vara vaksam. Bilisterna i staden är ovana med cyklister och har inte ordentlig koll. Det är också vanligt att folk öppnar sina bildörrar på parkerade bilar framför cyklar. Men annars gäller det att cykla som man gör hemma. Lampa på cykeln är ett måste och likaså hjälm. Hjälm ingår oftast i hyran. Cyklar man på kvällarna kan det vara smart att utrusta sig själv med reflexer. 

Det finns även guidade cykelturer, där man tillsammans med en guide cyklar runt staden i grupp. Det brukar kosta omkring $40 utöver cykelhyran. Att hyra en cykel per timme brukar kosta runt $10 per timme med fasta priser för ett helt dygn. 

Ett tips är att boka på nätet i förväg då man oftast kan spara en liten slant.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.