Who Wants to Be a Millionaire

Who Wants to Be a Millionaire eller Vem vill bli miljonär som det heter på svenska sänds världen över, men kommer ursprungligen från Storbritannien. Programmet skapades av David Briggs, Mike Whitehill och Steven Knight 1998. I USA sändes det första programmet den 16 augusti 1999. Nuvarande programledare är Meredith Vieira, men hon har sagt att 2012/2013 blir hennes sista år och man söker nu efter en ersättare.

Från början bestod tävlingen av 15 frågor av ökande svårighetsgrad och programmet leddes då av Regis Phelbin. 2002 gjordes programmet om till den nuvarande versionen som kallas syndicated och som består av 14 frågor där svårigheten varierar slumpmässigt. I samband med att programmet gjordes om tog också Meredith Vieira över som programledare. Programmet sändes från början på ABC men sänds nu genom så kallad syndication, vilket innebär att showen inte är bundet till någon kanal utan kan sända på flera olika kanaler.

Biljetter till Who Wants to Be a Millionaire är gratis och för att önska biljetter fyller man i ett formulär på hemsidan dadt.com, detta går dock endast att göra under sommaren. Det är inte heller någon garanti på att man verkligen får biljetter. Skulle man ha turen att få biljetter skickas ett bekräftelsemail ut med mer information om var och när programmet spelas in. Inspelningen sker normalt mellan augusti och november på ABC studios som ligger på 320 West 66th Street, i Upper West Side, New York. Inspelningstiderna är vanligtvis tisdag-torsdag klockan 12:30 och klockan 16:00.

Biljetter bokas via deras hemsida eller så går det i bland att få standby biljetter men då måste du vänta utanför och det är inte säkert du kommer in.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan