Saturday Night Live (NBC)

Saturday Night Live eller SNL som det förkortas är precis som namnet avslöjar en liveshow som sänds på lördagskvällar. Programmet sänds på NBC klockan 23:30 och är 90 minuter långt. SNL skapades av Lorne Michaels och är en riktig långkörare som hade premiär 11 oktober 1975. Varje program består av sketcher och skådespelarna i showen driver med allt ifrån politik till media och kultur. Varje avsnitt gästas dessutom av en kändisgäst som vanligtvis öppnar programmet med en monolog och är med i sketcherna. Kristen Wiig som spelar huvudrollen i filmen Bridesmaids slog igenom i Saturday Night Live och skådisen och Lonely Island-sångaren Andy Samberg har också varit med i programmet. Det här är en perfekt show för den som vill skratta tills man får ont i magen.

Saturday Night Live sänds från NBC: s Studio 8H, the GE Building. Biljetter är gratis och lottas ut slumpmässigt. För biljetter till uppkommande säsong skickar man ett mail till snltickets@nbcuni.com i augusti månad. I mailet bör man inkludera all kontaktinformation, men inget datum för önskad show eftersom man inte kan välja ett specifikt datum. Man får bara göra en anmälan per hushåll och alla publikmedlemmar måste vara minst 16 år.

Befinner man sig däremot på plats i New York kan man istället försöka få standby-biljetter. Dessa delas ut på 49st Street, på sidan av Rockefeller Plaza, klockan 7:00 på lördagsmorgonen. Endast en biljett delas ut per person och det är principen först till kvarn som gäller. För att få en biljett är det viktigt att ha giltig legitimation med sig. Man kan välja en biljett för genrepet klockan 20:00 eller för livesändningen klockan 23:30. Får man en biljett bör man anlända senast 19:15 för genrepet och senast 22:45 för livesändningen. En standby-biljett garanterar dock inte att man blir insläppt.

Mer om biljetter finns att läsa på deras hemsida.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan