Baseball

Baseball

Den allra största sporten i New York är baseball! Så många som 14 World Series mästerskap har ägt rum i staden. Tillsammans med Chicago är de de enda städer som har två professionella lag som tävlar i det som kallas Major League Baseball (MLB) i American Leagues East Devision.

Dessa lag är New York Yankees och New York Mets. Tidigare fanns även lagen New York Giants och Brooklyn Dodgers i New York, men båda dessa lag flyttade till Kalifornien år 1958 och bytte då, av självklara själ, namn till San Francisco Giants och Los Angeles Dodgers.
Det finns även två baseball-lag som spelar i lägre ligor i New York - Staten Island Yankees och Brooklyn Cyclones. 

- New York Yankees
Det historiska laget New York Yankees grundades i Baltimore i Maryland år 1901. Två år senare flyttade laget till New York City och blev då New York Highlanders. År 2013 tog de till sig namnet Yankees och som de bär än idag.

New York Yankees har idag sin bas i området Bronx och ägs av Yankee Global Enterprises som kontrolleras George Steinbrenner och hans familj som köpte laget år 1973.
Det berömda baseball-laget har totalt vunnit 18 divisioner, 40 American League och 27 World Series-mästerskap.

- New York Mets
New York Mets har inte en lika lång historia som New York Yankees. Laget grundades år 1962 för att ersätta New York Giants och Brooklyn Dodgers. Lagets färger är därför en blandning mellan de två lag som det skulle ersätta. Idag har laget sin bas i området Queens i New York.

- Se en baseball-match medan du är i New York
Du som vill gå på en baseball-match medan du är i New York har många arenor att välja mellan. New Yorks Yankees hemarena är Yankee Stadium (inte att förväxlas med den gamla stadion med samma namn) och New York Mets hemarena är Shea Stadium.

Gå in på ticketnetwork.com för att boka biljetter till Yankees.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.