Prisexempel på shopping i New York

Prisexempel på shopping

Att shoppa kläder i en stad som New York är som i vilken annan stad som helst, det finns i alla prisklasser, från 1 dollar till tusenentals dollar. Secondhand till lyxbutiker. Det beror även här precis på vad du är ute efter. Personligen är jag ett stort fan av begagnade tant-tröjor och går därför gärna till secondhand för att hitta de där riktigt billiga fynden. Men för att hitta dem, måste man också ha ett rejält drös tålamod, det gäller att hitta rätt butik -vilket inte alltid är lätt då secondhandbutiker gärna gömmer sig i små gränder eller i källarlokaler. Men när du väl hittat dit är det bara börja leta efter det där speciella plagget. Nu för tiden är dock secondhand rena modegrejen igen så priserna stiger även här och jag kan tänka mig att en vinetage tant-tröja ligger på ungefär samma priser som en ny. Runt ca 10 dollar, minst.

På Bloomingdales säljs dyrare märken, är du villig att betala 150-250 dollar för ett par jeans är detta stället du ska gå till. De har ett stort utbud och en hel del udda men klassiga märken. Handlar ni dessutom för över 200 dollar kan ni gå tillbaka till visitors center och hämta ut en gratis gåva.

Forever 21 är ännu en klädaffär, här är priserna dock mer ekonomiska, den svenska motsvarigheten är H&M. Prisera är mycket överkomliga och kläderna snygga, och ungdomliga. Här finns alltså något för varje stil. 

Skor är något som oftast är mycket billigare här än de är i Sverige, DSW är en kedja som säljer snygga märkesskor till superbilliga priser. En standard måttstock brukar vara de klassiska Converse-skorna som nästan alla springer runt i på sommaren, i Sverige kostar ett par 700 kronor och i New York säljs de utan problem för halva pengen!

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.