Trump Tower

Trump Tower

Flera skyskrapor ägda av affärsmannen Donald Trump har fått namnen Trump Tower, men den kanske mest kända ligger på 5th Avenue på Manhattan. Skyskrapan byggdes färdigt år 1983 och är med sina 202 meter New York City's 51:e högsta byggnad. 

Donald Trump föddes 1946 och är VD för Trump Organization, som bland annat äger flertalet casinon och hotellkomplex men är mest känt för Trump Towers. På Manhattan ligger flera byggnader av samma bolag, exempelvis Trump World Tower i närheten av FN-skrapan, Trump Place längs med Hudsonfloden, Trump International Hotel and Tower vid Columbus Circle och förutom dessa äger Donald Trump massvis med andra byggnader runt om på ön. 

Trump Tower på Manhattan är byggt med en blandning av olika material som betong och glas och var den högsta byggnaden av det materialet när det uppfördes. Det är fortfarande en spektakulär byggnad, med fantastisk utsikt över Midtown Manhattan och ostörd vy över Central Park. De understa 26 våningarna består av lyxiga kontor medan de övre våningarna består av några av världens lyxigaste lägenheter. Här huserar kändisar, idrottsmän och kända politiker. På bottenvåningen finns Trump Grille och Trump Bar, och Gucci har öppnat sin fashionabla Flagship store precis bredvid vilket har ökat byggnadens status som lyxtillhåll.

Bland kändisar som håller till här kan nämnas exempelvis Bruce Willis, Janet Jackson, Beyonce och Jay-Z. Donald Trump själv bor självklart i takvåningen. Trump Tower är alltså väl värt ett besök för den som vill uppleva lite extra storstadsglamour under sitt besök i New York City, inte minst för sitt läge mitt på 5th Avenue bredvid den berömda affären Tiffany's. För några år sedan blev byggnaden ännu mer känd, när den fick agera inspelningsplats för dokusåpan "the apprentice" där Donald Trump avskedade en person i varje avsnitt.

Hur tar man sig då dit? Med offentlig transport är det lätt eftersom det ligger så centralt, promenadväg från Central Park och Times Square men den närmsta t-banestationen är 5th Avenue/59 st på linje Q eller N.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan