Times Square

Times SquareTimes Square fick sitt namn av att New York Times hade sitt huvudkontor där en gång i tiden och det ligger i området där Broadway och 7:e avenyn korsas, kring 42:e gatan. Det är en enorm kommersiell gatukorsning full av butiker och stora reklamskyltar, det är även i det här området de största musikalscenerna ligger och därför kallas området också för Theatre District. Upp till 39 miljoner människor beräknas besöka Times Square varje år, vilket gör det till en av världens mest besökta turistattraktioner.

Många vill passa på att gå på en Broadwayteater när de är i staden. Detta och mycket annat går att hitta på Times Square Museum and Visitor Centre, där det även finns ett gratis museum med en utställning om områdets historia. Times Square Alliance, som driver centret, organiserar även guidade promenader på området som bokas i förväg och avgår vid 6 tillfällen dagligen.

Sista minuten-biljetter till alla de stora showerna kan köpas på TKTS biljettkontor som ligger vid Times Square, närmare bestämt på 47:e gatan. Här kan man fynda biljetter till upp till halva priset och ändå få bra platser.

På Times Square finns flera kända restauranger, både Hard Rock Café New York och Planet Hollywood ligger här. M&M's World New York City är stadens största godisaffär som tillsammans med Disney Store utgör lämpliga besök för barnfamiljer.

En sevärdhet som kanske inte är lika intressant för barnfamiljer är den nakna cowboyen som står och spelar varje dag vid Times Square. Han spelar gitarr iförd endast cowboyboots, cowboyhatt och boxershorts, och har blivit ett klassiskt inslag i miljön efter ca 14 års verksamhet.

Vid Times Square är det populärt att fira nyår, då det varje år firas med fyrverkerier som hundratusentals människor samlas för att se på. Folket samlas då för att förutom fyrverkerierna även beskåda den berömda händelsen då en stor boll släpps på byggnaden One Times Square: "New Year's Eve ball drop". 

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan