Radio City Music Hall

Radio City Music Hall

Rockefeller Center är ett byggnadskomplex på Midtown Manhattan som byggdes mellan åren 1929 och 1940 av John D. Rockefeller, Jr., som gav namn åt centret. Radio City Music Hall är en av byggnaderna, och den designades i Art-Decostil precis intill den stora NBC studios-byggnaden vid Rockefeller Plaza. 

Radio City Music Hall höll sin första show öppen för allmänheten redan 1932, men den blev ingen större succé. Programmet var alldeles för långt och kortare sketcher föll platt, man bestämde sig därför att satsa på film, som var ganska nytt då. Man fortsatte ända till 1979 med att visa filmer i samband med en scenshow, men förändringar i upphovsrätten gjorde det svårare och svårare och till slut tog man bort det. Än idag visas en del exklusiva storfilmspremiärer här, men de huvudsakliga aktiviteterna är konserter och andra liveshower, varav den kanske mest kända och påkostade är den årliga Radio City Christmas Spectacular. Denna show innehåller framträdande av den kända dansgruppen The Rockettes och såklart av Jultomten själv.

Den här teatern drivs av samma företag som driver Madison Square Garden (MSG), så det finns ett tätt samarbete och ibland när MSG inte kan hålla något evenemang så hålls det på Radio City Music Hall istället. Exempelvis hölls några av dambasketlaget Liberty's hemmamatcher här när Republikanska partiet skulle hålla sitt nationella konvent på MSG.

För att reservera biljetter kan man vända sig till webbplatsen där man kan se alla kommande evenemang, det kan dock löna sig att vara ute i god tid om man vill se någon av de mest populära föreställningarna. För den som vill vara helt säker på att inte missa något går det att prenumerera på Radio City Music Halls nyhetsbrev.

Eftersom det tillhör det mycket kända Rockefeller Center, och dessutom ligger centralt på Midtown Manhattan, bör det inte vara några problem att hitta hit. Rockefeller Center har en egen tunnelbanestation och det är även gångavstånd till Times Square.

För att reservera biljetter kan man vända sig till webbplatsen.

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Johan S

När jag var i New York så såg jag Sara Bareilles på Radio City Music hall och det var helt fantastigt! det är riktigt vackert inrett och personalen här är väldigt trevliga och hjälpsamma då jag behövde hjälp med att hitta min plats.

Det finns tre stycken balkongnivåer och vi fick sitta på andra nära kanten och det var en riktigt bra plats att sitta på då man såg exakt allting.

Då jag bara var i New York några dagar så önskar jag att jag hade kunnat vara där till julen och se den klassiska Christmas Spectacular.

karta
karta
Förstora kartan