New York City Center

New York City Center

Mitt på Midtown Manhattan ligger en gammal teater i nymorisk stil som kallas New York City Center, förut känd som City Center of Music and Drama. Den ligger inte långt ifrån den världskända Carnegie Hall, och den är alldeles särskilt känd som scen för flera stora danskompanier, musikalteatrar och en stor dansfestival som hålls på hösten. 

Den här teatern byggdes 1923 och har en stor huvudscen med plats för över 2700 sittande gäster samt två mindre scener, fyra studios och en stor kontorsbyggnad. På den stora scenen har flertalet kända artister stått på scen under åren, och den har fungerat som scen för en del stora Broadway-musikalers revival. 

Sedan 1994 har teatern varit platsen för en serie berömda föreställningar som kallas Encores! och är uppsättningar av gamla amerikanska musikaler. Dessa föreställningar sätts fortfarande upp, och är väldigt populära så man gör klokt i att reservera tidigt om man är intresserad av att se en sådan klassiker. 

Inte bara dans och musikal visas här, även stand up-komedi sätts upp ibland, och modernare konserter så det finns något för alla smaker. Det går att reservera på teaterns webbplats, men självklart går det även att bara gå in och titta om man är i kvarteret och är intresserad av den spännande arkitekturen.

Som på många andra besöksmål i New York City är det mer än välkommet att stötta organisationen genom att ge ett ekonomiskt bidrag, och då finns möjligheten att få sitt namn på en tegelsten på en innervägg i lobbyn. Man kan bli medlem och på så vis stötta löpande, eller stötta enbart ett särskilt event som man tycker är extra viktigt. Kanske en rolig idé för att få sitt besök i staden förevigat? 

Att ta sig hit är lätt via allmänna transportmedel, vilket rekommenderas eftersom det ligger så centralt så det blir svårt att hitta parkering om man skulle komma med bil, taxi går såklart också bra och behöver inte bli särskilt dyrt så länge det är inom Manhattan. Man kan ta tunnelbanan till Columbus Circle på 59:e gatan, dit går flera olika tåg, eller till 57 st/7th Avenue som nog är stationen som ligger allra närmst. Teatern ligger på 55 Street mellan 6th och 7th Avenue.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan