New York Aquarium

New York Aquarium

Det här är USA:s äldsta akvarium, och byggdes först i Battery Park på Manhattan men flyttades så småningom till Coney Island, Brooklyn, 1957 och där ligger det än idag. Det drivs av en organisation som även driver 4 djurparker, varav den mest kända är Brooklyn Zoo. 

Här går att finna över 350 djurarter som normalt lever vilt i vattnet. Akvariet har som mål att öka medvetenheten om vilka utmaningar havslivet står inför, miljöförstöringar och dylikt, och det gör de bland annat genom att arrangera utsällningar och events. Det finns även havsforskning här, som syftar till att uppnå samma mål. Exempelvis forskas det om delfiner, hajar och korallrev. 

Akvariet står inför en stor expansion som ska bli en hajavdelning som planeras öppna 2015. New York Aquarium är just nu stängt för uppbyggnad, det ligger precis på strandpromenaden på Coney Island och blev förstört vid orkanen Sandy 2012. Det går att skänka pengar för uppbyggnaden och för att bidra till akvariets bevarande av utrotningshotade havsdjurarter, det gör man i så fall enklast via deras webbplats. 

New York Aquarium ligger på Surf Street på Coney Island, och det är i normala fall öppet året runt. Öppettiderna är måndag till fredag kl 10 till 18, och helger samt helgdagar är det öppet kl 10 till 19. Det är alltså ett perfekt utflyktsmål på en helg eftersom det då har förlängda öppettider. De anordnar events såsom sälshower med tränade sälar, föreläsningar för barn och ungdomar samt 4D-attraktioner. 

För att ta sig hit behöver man alltså ta sig ut till Coney Island, vilket inte är svårt eftersom New York City's tunnelbanesystem går hit. New York Aquarium har till och med en egen tunnelbanestation, som kallas West 8 St/NY Aquarium. Det går även flera olika bussar hit, två expresslinjer från Manhattan: X28 och X38, samt från Brooklyn går B36, B68, B74 och B82. Givetvis går det även bra att köra bil hit, eller cykla för den som vill få lite motion på semestern. 

Öppettider: mån - fre 10.00 - 18.00, lör - sön 10.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan