Minnesplatsen - World Trade Center

World Trade Center

World Trade Center är ett byggnadskomplex bestående av flera olika byggnader i hjärtat av Downtown Manhattans Financial District. Det nya byggnadskomplexet ersätter det gamla som hade samma namn men som förstördes vid terroristattackerna 11 september 2001. Alla byggnaderna är inte färdiga än utan fyra är fortfarande under uppbyggnad, medan endast en är färdig.

Det högsta tornet kommer att bli One World Trade Center, som tidigare kallades Freedom Tower, och ska stå klart för invigning under 2013. Övriga tre byggnader beräknas vara färdigbyggda till 2020. One World Trade Center ska bli 104 våningar högt, och har varit New York City's högsta byggnad sedan 30 april 2012. När det är klart kommer det att vara världens tredje högsta byggnad, och den västra hemisfärens allra högsta. 

World Trade Center är också platsen för The National September 11 Memorial & Museum, och ligger på platsen där de berömda tvillingtornen stod. Minnesplatsen öppnades vid 10-årsjubileet 2011, och museet öppnades ett år senare. Där finns bronsplaketter med namn på alla de 2983 dödsoffren och eftersom minnesfonden är ideell och privatfinansierad gick det under byggnadsperioden att köpa sig en platta som man sen kan söka upp när man är där. Museet innehåller två stora vattenpooler eller fontäner som är fyrkantiga och ligger på exakt samma plats som tvillingtornen stod. Om man är intresserad av internationell politik är den här minnesplatsen väl värd ett besök och kan bli ett minne för livet.

Det är lätt att ta sig hit med t-bana, då går man av vid närmsta stoppet vilket är Wall Street och därifrån är det endast en kort promenad. När man ändå är i området, och är intresserad av shopping, kan det vara värt att besöka Century 21 som är en av Manhattans största outletbutiker. Här hittar man de allra flesta amerikanska märkena till ett billigt pris, exempelvis Calvin Klein, Adidas, Nike, Donna Karan m fl. 

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Agneta

Detta är helt klart ett måste när man väl är i New York. Kanske inte för att njuta men i alla fall visa lite intresse för vad som hände här på denna plats.

Det kändes ganska tungt när man väl var där men efteråt kändes det positivt att jag i alla fall åkte dit för att visa mitt intresse.

En fruktansvärd händelse...

karta
karta
Förstora kartan