Downtown Manhattan

Downtown Manhattan

Manhattan är uppdelat i tre huvudsakliga områden: Uptown, Midtown och Downtown. Downtown är fullproppat med sevärdheter och shopping, här ligger de kända stadsdelarna Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village och barområdet Meatpacking Disctrict. Finansdistriktet Wall Street finns också här och det är även hit man tar sig för att ta båtarna till Frihetsgudinnan och Ellis Island.

Det är på grund av finansdistriktet och Wall street, och givetvis New York-börsen som ligger här, som New York City kallas "the Financial Capital of the World". New York-börsen är världens största börs och ett populärt utsiktsmål för turister. Den amerikanska flaggan pryder framsidan av huset som är i antik grekisk stil med pampiga pelare. Det är inte tillåtet för allmänheten att gå in, men bara den imponerande fasaden är värd att åka dit för att titta på. 

Inte långt därifrån hittar man minnesplatsen från 11 september 2001 som fram tills inte så länge sedan kallades Ground Zero som symboliserade kvarterets pånyttfödelse efter terroristattackerna. Nu kallas det dock World Trade Center Site och är platsen för en nybyggd skyskrapa som kallas One World Trade Center och ska invigas 2013. På den här platsen hittar den shoppingsugne en av Manhattans största klädoutlet, Century 21, som säljer märkeskläder billigt och om man är beredd att leta runt lite kan man göra riktigt bra fynd där.

Downtown Manhattan hittar man shopping i alla prisklasser, i SoHo och Greenwich Village har alla de stora märkena butiker, märken som Gucci, Donna Karan, Armani, American Apparel m fl men man kan även hitta second hand-butiker att fynda i. I Chinatown, New Yorks äldsta stadsdel, finns alla dessa märken att hitta men i form av billiga kopior. 

Till Downtown går det lätt att ta sig med t-bana, buss och taxi men när man väl är i området går det lättast att ta sig runt till fots. New York City Hall ligger också här, från den tar man sig enkelt till gångbanan över Brooklyn Bridge. Flatiron building är en annan populär sevärdhet, som hittas i kvarteret med samma namn. Det finns massor med trevliga restauranger och caféer i Downtown, de hittar man exempelvis vid Union Square eller Washington Square.

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.