Coney Island

Coney Island

Södra delen av Brooklyn består av en halvö vid namn Coney Island, som sägs ha fått sitt namn från det gamla ordet för kanin. Ursprungligen var det en egen ö, men man fyllde gapet mellan ön och Brooklyn så att det blev en halvö. Ön är mest känd som nöjespark och resmål, med sin bästa tid på 1920-talet. Efter andra världskriget var inte nöjesparken lika välbesökt, och på grund av bristande skötsel föll den i populäritet.

På senare tid har Coney Island fått ett uppsving, bland annat tack vare öppnandet av baseballaget Brooklyn Cyclones hemarena MCA Park år 2001. Bygget av arenan var en del av ett investeringsprojekt för att återuppliva Coney Island, och finansierades med hjälp av statliga bidrag. Förutom baseballmatcher hålls det även en del konserter på den här arenan så det kan vara värt ett besök även för den icke-sportintresserade. Hit kan man ta sig med New York City's tunnelbana och gå av på stationen Coney Island - Stillwell Avenue. 

Idag går det återigen att besöka Coney Islands nöjespark, som har säsongsöppet mellan påsk och Halloween. Det är inte en centralstyrd nöjespark som man betalar inträde till utan varje åkattraktion är som ett eget företag, det finns därför ingen parkledning att vända sig till med frågor utan man får vända sig till varje specifik attraktion. Det finns exempelvis en berg- och dalbana, ett pariserhjul, radiostyrda bilar och en spelhall. 

Coney Island har också en populär strandpromenad och en lång sandstrand som är bemannad med livvakter mellan de amerikanska högtiderna Memorial Day och Labour Day. New York Aquarium ligger också här, och det finns även ett museum att besöka som heter Coney Island Museum. I matväg är Coney Island mest känd som varmkorvens hemvist, och det finns således en rad olika varmkorvstånd eller restauranger att välja mellan. En av klassikerna är Nathan's Hot Dogs och kan rekommenderas för den som vill prova klassisk amerikansk mat.

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Sara

Första gången jag var på Coney Island var jag bara runt 10 år så nu när jag var i New York på äldre dar tänkte jag besöka det igen vilket jag gjorde nu i oktober.

Här finns väldigt mycket att göra och se så passa på att besöka detta när du väl är i New York.

Passa på och åk deras äldsta bergodalbana, det är riktigt scary bara för att den är så gammal så man vet inte när den går isönder.

karta
karta
Förstora kartan