Bank Street Bookstore

Bank Street Bookstore är med sitt enorma utbud på 60000 titlar möjligen världens största bokhandel med inriktning på barn och ungdomsböcker. Butiken har från att startas som ett krypin vid Bank Street College 1970 växt kontinuerligt och nu är den världskänd bland pedagoger, föräldrar och barnboksentusiaster som ett av de absolut bästa ställena att få tag på barnlitteratur. Personalen är välutbildad och väl påläst för att kunna ge bästa möjliga service till både barn och vuxna som besöker butiken, och hjälper gärna till att rekommendera titlar utanför bästsäljarna. 

Butikens utbud är sorterat efter kategori, och det är lätt att hitta böcker på ett visst ämne, oavsett om det är husdjur, resor, huvudpersonens kön, etnisk tillhörighet, sjukdomar eller andra ämnen barn har behov av att hantera och utforska med litteraturens hjälp. Här är också den pålästa personalen en resurs att ta vara på.

Sitt motto "New York bästa bokhandel för och om barn" lever Bank Street Bookstore upp till med råge.

I butiken anordnas också aktiviteter varje dag. Klockan 10.30 är det daglig sagostund med musikinslag, underhållande för både barn och deras familjer. Ofta anordnas också föreläsningar och boksigneringar med författare, pysselstunder och workshops samt andra evenemang för stora och små. Med butikens rykte har de inga svårigheter att få de allra största namnen att ställa upp på signeringar och träffar med sina yngsta beundrare. 

Mer information och kalendarium finns på bokhandelns hemsida, där också en del av sortimentet finns presenterat. 

Öppettider: Måndag till söndag 08:00 - 22:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan