Tips - Flytta till New York

Flytta till New York

- Efterforska. Ta reda på så mycket du kan om hur det är att leva i staden, gör en lista på för- och nackdelar. Att flytta utomlands är ett stort steg så försök att tänka dig själv boende där. Fråga dig runt bland vänner och bekanta, och för all del, besök staden först och få en känsla för den! 

- Bestäm dig för hur och vart du vill bo, hur mycket du är villig att betala och vad för typ av område du vill bo i (självklart är realistiskt tänk här viktigt) när du hittat ditt område är det bara kolla upp vad som finns i de olika stadsdelarna av New York. Hyran här är dock ingen billig slant och vill du bo centralt får du räkna med 6-10 tusen kronor i månaden för en schysst lya på Manhattan. (En bra sida att hitta både boende och jobb på är craigslist) 

Se dock upp för människor som hyr ut sina lägenheter och vill ha pengarna innan du får nyckeln, det förekommer en hel del bedrägeri och det är viktigt att alltid ha varit på plats innan du köper något eller skriver på ett kontrakt.

- Skaffa dig ett jobb om du inte redan har ett. Det är visserligen billigt med både mat och kläder i New York men hyrorna är dyra och det krävs att du har en inkomst för att kunna överleva i staden. Börja sök redan innan du åker, ett arbete är ju både A och O för att man ska lyckas över huvudtaget.

Flyttar du ensam, försök redan innan flytten att få kontakt med andra nyinflyttade alt. Svenskar i staden som du kan hänga med i början. Det kan vara väldigt jobbigt att komma till en ny stad i ett nytt land utan att känna någon och då är svenskar det perfekta trygghets umgänget. Lite hemmakänsla.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.