The Bowery Ballroom

The Bowery Ballroom är en musikklubb och konserlokal som ligger på Lower East Side på Manhattan. Klubben är känd och har funnits länge, som en av de första nöjeslokalerna på Manhattan. Lokalen, belägen på Delancey Street, byggdes precis innan den stora börskraschen år 1929 och stod sedan tom fram till slutet av andra världskriget. Efter kriget öppnades en lyxig klädbutik i lokalen som sedan slog igen under 90-talet. Sedan 1997 har det varit en klubb- och konsertlokal med plats för nästan 600 personer. Med baren på nedervåningen ryms nästan 800 personer i lokalen som är mycket vacker och gammaldags för att vara i New York. 

Lokalen ligger precis invid Bowery Station som har mycket trafik från New Yorks förorter, varför det är ett populärt ställe bland Long Island och New Jersey-bor. Lokalen är också känd från populärkulturen och nämns bland annat i filmerna Coyote Ugly och Nick and Norah's Infinite Playlist. 

The Bowery Ballroom är känt som en av de bästa musikklubbarna i New York och lockar många hippa liveakter varje år. Lokalen är känd för sitt gedigna ljudsystem och trevliga arrangemang med bra ljud och ljus. Dessutom är baren välfylld med mängder av olika sorters öl, vin och sprit. 

Konsertlokalen är belägen på övervåningen och en trappa ner finner man en stor bar med DJ-spelningar. Efter spelningarna är det populärt att hänga kvar och dansa och lyssna på musik till sent på natten och stämningen är ofta hög. 

För att komma in krävs oftast att man har förköpt biljett och det gör man enklast på biljettkontoret som ligger vid Mercury Lounge. Där kan dock bara betala med kontanter. Till vissa föreställningar kan man även boka biljetter på internet via ticketmaster.com.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan