China Club New York City

Denna nattklubb finns inte längre.

På 47:e gatan precis invid Times Square, Manhattans största samlingsplats, fann man tidigare China Club. Under 20 år fanns den berömda klubben som lockade mängder av celebriteter och överklass flera dagar veckan. Klubben är känd som "page 6 nightclub", det vill säga en klubb varifrån skvallertidningarnas mingelsidor var fyllda med bilder. China Club var mer eller mindre ett måste för kändisar som befann sig i New York för att festa. Inredningen var läcker med röda sammetssoffor, leopardtyger och andra djungelattiraljer hängandes från taket. Utanför ringlade sig köerna långt och folk var beredda att betala mycket pengar för att få komma in på klubben.

Kändishypen var dock som störst under den senare delen av 80-talet även klubben fortsatte locka ett berömt klientel även långt senare. Dock började klubben bli mer och mer av en Las Vegas-liknande klubb och tappade lite av sin relevans i moderna och snabbrörliga New York. Stadens nattliv utvecklas snabbt och det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna som nattklubbsinnehavare. China Club hade dock en stor takterrass som var väldigt populär.

Under de senaste åren var China Club främst en lokal för speciellt arrangerade fester. Det stora dansgolvet lockade folk för biofilmspremiärer, releasefester och företagskalas.

Tidigt under våren 2010 blev en man brutalt knivmördad och två andra allvarligt skadade inne på China Club i en gängrelaterad uppgörelse och efter det stängde klubben ner i en månad. Man försökte göra en comeback efter det med en nystart men knivmordet hade sabbat klubbens rykte och folk valde att inte gå dit. Gänguppgörelsen hade fått ett flertal löpsedlar och stor uppmärksamhet i media och China Club lyckades inte tvätta bort stämpeln klubben fick. Senare under samma år stängde klubben ner för gott. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan