Centro-Fly

Nedstängt

Centro-Fly var en legendarisk nattklubb belägen i landmärket Flat iron building på centrala Manhattan i New York. 

Klubbens sista kväll var lördagen den 24 april 2004 och kända gruppen Fat Boy Slim ackompanjerade av Armand van Helden och Todd Terry fick äran att stå för musiken. Klubben har varit saknad av New York-borna och har gått till historien som av de mest uppskattade nattklubbarna i stadens någonsin. Klubben var en av New Yorks stoltheter på klubbscenen och känd över hela världen som en av de mest populära och prestigefyllda nattklubbarna. 

Många legendariska kvällar tog plats i de berömda lokalerna i en av Manhattans mest kända byggnader. Många världsberömda artister och DJs spelade på klubben genom åren. Klubben var känd framförallt för sin house-musik och de var tidigt med på musiken som idag är världsberömd och trendig över hela världen. 

Kring millennieskiftet och i början av 2000-talet var klubben ett epicenter för klubbande. Alla dagar i veckan, till tidigt på morgonen, var det fullt på dansgolvet med långa köer ringlandes utanför. Det var på Centro-Fly man skulle hålla till om man var trendig och danssugen i New York. På fredagskvällarna brukade de stänga insläppet redan vid midnatt då lokalen var proppfull redan då. 

Centro-Fly slog igen sina portar för att göra plats för det trendiga klubbkonceptet BED som flyttade in i lokalerna. Även BED slog dock senare igen sina portar och idag finns inte längre någon nattklubb i lokalen. 

Centro-Fly är ett kulturminne för New York-borna som många drömmer tillbaka till. Även om nattlivet är fullt av fantastiska nattklubbar och barer. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.