The Cloisters

The Cloisters är en del av Metropolitan Museum of Art och utgörs av ett museum, samt omliggande trädgårdar som ligger i det historiska området Fort Tryon Park, Washington Heights på norra Manhattan. The Cloisters överblickar Hudsonfloden och är en riktig medeltidsskatt på Manhattan. Cloister betyder just kloster och museet är uppbyggt av delar från inte mindre än fem franska klosterkyrkor. Delarna fraktades med båt från Frankrike till New York där de sedan sattes ihop till en design av Charles Collens i Fort Tryon Park någon gång mellan år 1934 och 1938. Museet öppnade för allmänheten 1938.

The Cloisters är ingen kopia av någon byggnad utan en samling byggnader, rum och trädgårdar som har byggts med inspiration ifrån det medeltida Europa. Runt museet finns några örtträdgårdar som exempelvis har designats genom gamla medeltidskrifter om klosterträdgårdar och liknande. Museet och parkerna runt om utgörs av ett område på 16 000 kvadratmeter.

På museet finns ungefär 3000 europeiska medeltidskonstverk, med tonvikt på konst från 1100- till 1400-talet. I ett av rummen på the Cloisters hänger de sju Unicorn Tapestries som skänktes till museet av konstsamlaren John D. Rockefeller år 1937. Dessa består av sju stycken bonader med olika motiv på enhörningar och anses vara bland de vackraste bonaderna i världen. På museet finns även Hertigens av Berry bönbok "Mycket rika timmar" eller Les Très Riches Heures du Duc de Berry som den heter på originalspråk. Detta är en illuminerad tidebok tillverkad av de nederländska konstnärsbröderna Limbourg 1412-1416 för den franska hertigen Jean de Berrys skull. Boken inleds med 12 kalendersidor, en för varje månad, och till varje månad är det en fantastisk målning som speglar just den tiden på året.

För att ta sig till The Cloisters tar man enklast bussen eller tunnelbanan. För de som kör bil finns gratis parkering i Fort Tryon Park. Museet har stängt måndagar året om. Mellan mars och oktober är museet öppet tisdag till söndag mellan klockan 9:30 och 17:15. November till februari är det öppet mellan klockan 9:30 till 16:45. Thanksgiving, juldagen och nyårsdagen har museet stängt, men övriga helgdagar är det öppet.

Inträdet ligger på $25 för vuxna och barn från 12 år, $17 för pensionärer och $12 för studenter. Barn under 12 år går in gratis. I detta pris ingår även inträde till Metropolitan Museum of Art under samma dag. Besökare kan både utforska The Cloisters och trädgårdarna på egen hand, men det finns även guidade turer för de som vill ha lite mer information.

Öppettider: Måndag stängt, Tisdag - torsdag 09:30 - 17:15, fredag - lördag 09:30 - 21:00, söndag 09:30 - 17:15

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan