The American Museum of Natural History

The American Museum of Natural History förkortas oftast AMNH och har ungefär 5 miljoner besökare varje år. Museet ligger på Manhattans Upper West Side, mitt emot Central Park och är ett av världens största och mest uppskattade museum. Museet utgörs av inte mindre än 25 byggnader som sammanlagt är hem till 46 utställningshallar, laboratorium samt ett bibliotek.

Museets samlingar innehåller exemplar från över 32 miljoner arter och alla kan därför inte visas samtidigt. En populär utställning som visas årligen är The Butterfly Conservatory, vilken utgörs av en tropisk skog inomhus fylld med levande fjärilar. Här fladdrar cirka 500 fjärilar av varierande former, färger och storlekar. Denna utställning öppnar i oktober varje år för att sedan stängas i maj året efter. Just nu är det tre olika fjärilssorter i utställningen: vitfjärilar, riddarfjärilar och praktfjärilar (även kallade ädelfjärilar).

På American Museum of Natural Historys finns några kända fossilhallar som också visas permanent. Här finns två utställningshallar med dinosaurier samt en utställningshall med primitiva däggdjur och deras utdöda släktingar. Det finns även flera utställningar som behandlar jorden och rymden, samt utställningshallar om människans ursprung och olika kulturer i världen.

En annan permanent utställningar är the Theodor Roosevelt Memorial, som är en minnesutställning över just Theodor Roosevelt. Roosevelt var guvernör i New York mellan 1899-1901, samt Amerikas president mellan 1901-1909.

The American Museum of Natural History är öppet dagligen mellan klockan 10:00 och 17:45. På Thanksgiving och på juldagen har museet stängt.

Det finns två olika biljettklasser beroende på hur många av utställningarna man vill se. Den vanligaste är den som kallas General Admission och i den ingår inträde till museet och till Rose Center for Earth and Space, plus en specialutställning, IMAX-film eller Hayden Planetarium Space Show. I den biljett som kallas SuperSaver ingår de vanliga inträden plus obegränsade inträden till specialutställningarna. Vilket man väljer är helt upp till en själv. General Admission kostar $25 för vuxna och barn från 12 år, $14.50 för barn mellan 2-12 år och $19 för studenter och pensionärer mot uppvisande av godkänd legitimation. SuperSaver kostar $33 för vuxna och barn från 12 år, $20.50 för barn mellan 2-12 år och $25.50 för studenter och pensionärer.

Öppettider: måndag - söndag 10.00 - 17.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan