Museum of the Moving Image

Museum of the Moving Image är ett mediamuseum som ligger i Astoria, Queens. Det är det enda museet i USA som inriktat sig på rörliga bilder i alla dess former. Museet öppnade år 1988 och hette från början the American Museum of the Moving Image. Mellan 2008 och 2011 genomgick museet en stor nybyggnad för 68 miljoner dollar. Nybyggnationen designades av Thomas Leeser och invigdes i januari 2011.

Museet verkar för att öka allmänhetens kunskap om och uppskattning av konst, historia, teknik, film, tv och digital media. Detta gör museet genom att samla, bevara och tillgänglighetsgöra allt som har med rörliga bilder att göra.

På the Museum of the Moving Image finns en samling med ungefär 130 000 objekt som har med rörliga bilder att göra. Denna samling omfattar allt från tekniska apparater, stillbilder och designmaterial till kostymer, tidningar och biografmöbler. Över 1400 av dessa objekt visas i "Behind the Screen" som är en av museets pågående utställningar. Denna utställning tar besökarna med i hela filmprocessen, från att producera och marknadsföra en film till att presentera den. Här kan besökarna även ta del i utställningen genom att spela in sina egna rörelser i en serie av stillbilder som sedan kan skrivas ut och tryckas i en bok, spela in sin egen röst till en film, samt välja ljudeffekter till filmscener och uppleva hur musik kan påverka stämningen i en filmscen. På museet finns även en omfattande samling av tv spel och spelutrustning. The Museum of the Moving Image är perfekt både för film-, spel- och teknikintresserade.

Onsdag- torsdag har museet öppet mellan klockan 10:30 och 17:00, fredagar från 10:30 till 20:00, lördag-söndag 11:30 till 19:00. Museet är stängt måndagar och tisdagar, samt Thanksgiving, juldagen och nyårsdagen. Andra helgdagar har museet öppet mellan klockan 10:00 och 17:00.

Inträdet ligger på $18 för vuxna och barn från 18 år, $6 för barn mellan 3 och 18 år och $9 för studenter och pensionärer. Barn under 14 år måste ha någon över 18 år med sig för att få besöka museet. På the Museum of the Moving Image är det är filmvisningar dagligen och dessa ingår i inträdet. Man måste dock hämta ut biljetter för att få se visningen. Dessa biljetter går endast boka i förväg om man är medlem annars är det först till kvarn som gäller, vilket kan vara bra att veta om det är någon speciell visning man vill se.

Öppettider: ons - tors 10.30 - 17.00, fredag 10.30 - 20.00, lördag - söndag 11.30 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan