Museum of the City of New York

The Museum of the City of New York ligger mitt emot Central Park i norra änden av the Museum Mile på Manhattans 5th Avenue. Det är ett konstgalleri och historiskt museum som grundades 1923 och som verkar för att presentera stadens och dess invånares rika historia. Även om det finns många museer i New York så är det bara detta museum som behandlar själva staden, vilket gör det unikt.

Museets samlingar består av målningar, teckningar, tryck och fotografier av New York och dess invånare. Det finns även dräkter, kläder, möbler, inredningsdetaljer, leksaker, böcker, manuskript och en silversamling. På museet kan besökare även beskåda samlingar med föremål från marinkåren, militären, brandkåren och polisen. Här finns också en teatersamling som dokumenterar Broadwayteaterns gyllene år 1919-1959.

En permanent utställning på the Museum of the City of New York behandlar social aktivism i New York från 1600-talet upp till idag. Denna visar hur New York-bor kämpat genom tiderna för civila rättigheter, rättvisa löner, sexuell läggning och religiös frihet. Varje halvtimma mellan klockan 10:15 till 17:45 visas även en film om hur New York utvecklats från nybygge till storstad.

Det museet är mest känt för är sin samling fotografier, däribland foton av Stanley Kubrick, Jacob Riis och Berenice Abbott. Detta museum är perfekt både för historieintresserade och fotointresserade.

Museet är öppet sju dagar i veckan mellan klockan 10:00 och 18:00. Museet är stängt på Thanksgiving, juldagen och nyårsdagen. Övriga helgdagar är det öppet som vanligt. Inträdet ligger på $10 för vuxna och barn över 12 år och $6 för studenter och seniorer. Det finns även ett familjepris på $20, detta pris inkluderar max två vuxna. Barn under 12 går in gratis. Varje onsdag klockan 14:00 leds en guidad tur genom museets utställningar av en docent. Denna tur ingår i biljettpriset.

Museets centrala läge gör att det är enkelt att hitta hit med både buss, tunnelbana och bil. Flera allmänna parkeringar och parkeringsgarage finns tillgängliga i närheten.

Öppettider: Måndag till söndag 10:00 - 18:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan