Museum of Sex

The Museum of Sex ligger även det på 5th Avenue, Manhattan. Precis som namnet avslöjar är det ett sexmuseum. Museet tar besökarna igenom den sexuella utvecklingens historia och dess kulturella inverkan på omgivningen. Museet öppnade den 5 november 2002 av grundaren Daniel Gluck. Museets utställningar är av undervisande form, men då innehållet räknas som barnförbjudet måste besökarna vara över 18 år.

Museet är öppet söndag till torsdag mellan klockan 10:00 och 20:00 och fredag- lördag mellan klockan 10:00 och 21:00. Det finns även en butik och bar som hör till museet och dessa båda är öppna en timma längre. Sista biljetterna till museet säljs 45 min innan stängning.

För att besöka the Museum of Sex måste man alltså ha fyllt 18 år. Priset för en vuxen ligger på $17.50 plus tax och 15.25 tax för studenter och seniorer. På hemsidan brukar det även finnas rabatter som man kan använda när man köper biljetter. På detta sätt går det oftast spara några dollar per biljett.

Eftersom museet ligger så central är det lätt att ta sig dit med både tunnelbana, buss och bil. Det finns många parkeringsplatser och parkeringshus i närheten.

Museets permanenta samling består av 15 000 konstprodukter som utgörs av konstverk, foton, kläder, film, tekniska uppfinningar och diverse objekt. Det finns bland annat samlingar med kondomer, vibratorer och herrtidningar. Museets samling växer hela tiden med föremål som annars skulle ha slängts eller blivit bortglömda.

På the Museum of Sex finns ett forskningsbibliotek med allt ifrån historiska verk till nypublicerade romaner, konst och sexologitexter. Det finns även ett multimediabibliotek med allt ifrån 8mm filmer till VHS och DVD. Här finns både vanliga filmer som innehåller sexscener samt porrfilmer. Enligt museet så speglar sexet i filmer mycket hur samhället var då och är just nu.

I anslutning till museet ligger också en butik där man kan köpa allt ifrån kondomer och smycken till spel och sexleksaker. I baren säljs mat som sägs innehålla afrodisiakum och därmed ha en sensuell inverkan. Här kan man köpa choklad, drinkar, smörgåsar, brownies och mycket mer. Detta museum passar kanske den som är ute efter ett lite mer annorlunda museum.

Öppettider: Måndag till torsdag 10:00 - 21:00, Fredag - lördag 10:00 - 22:00, söndag 10:00 - 21:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan