Museum for African Art

Museum for African Art

The Museum for African Art är museum dedikerat till afrikansk konst och kultur. Museet grundades 1984 med målet att öka omvärldens förståelse för- och uppskattning av afrikansk konst och kultur. Museet verkar även för att skapa förståelse kring afrikansk kultur genom olika utbildningsprogram. I anslutning till museet finns också en butik som säljer afrikanska handarbeten.

Just nu håller museet på att förbereda sig inför flytten till Museum Mile på Manhattans 5th Avenue och har därför stängt. Den nya byggnaden är den första nya museibyggnaden som byggts på Museum Mile sedan Guggenheim byggdes 1959. Tidigare låg the Museum for African Art i Long Island City, Queens men i och med denna flytt till en mer central plats kommer museet att bli tillgängligt för en större mängd människor. Museet kommer även att nå ut till fler turister som annars kanske hade gått miste om detta museum. Det nya museet kommer att ha en yta på nära 8400 kvm, vilket är betydligt större än tidigare. Flytten kommer att ske under 2013. Vilket datum museet öppnar står inte klart i dagsläget men kommer att offentliggöras under slutskedet av byggnationen. Samma sak är det med öppettider och utställningar som också kommer att meddelas senare.

Under ombyggnaden och flytten fortsätter the Museum for African Art att utveckla utställningar som de istället turnerar runt med. Sedan starten 1984 har museet utvecklat nästan 70 utställningar som har visats på över 143 platser i 17 länder. Museet sprider den afrikanska konsten och kulturen till olika platser världen över. Ett par utställningar som just nu är på turné är ett fotomontage från dåtid och nutid i Kongo, samt målningar av kamp, migration och bön i afrikansk kultur.

The Museum for African Art håller även workshops, program, föreläsningar och filmserier för att utbilda folk om afrikansk konst, kultur, historia och om vad som sker i Afrika just nu. Det är ett viktigt museum som med sin konst även verkar för att minska fördomar.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan