Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art, eller the MET som det även kallas, ligger på Manhattans berömda 5th Avenue. Huvudbyggnaden ligger på Central Parks östsida längs med det som kallas Museum Mile och är därmed granne med flera andra stora museer. The MET har även ett mindre systermuseum, The Cloisters, som är lokaliserat på Manhattans norra sida.

The Metropolitan Museum of Art besöks årligen av runt sex miljoner människor och är det näst mest besökta museet i världen. Louvren i Paris kvalar in på första plats med 8,8 miljoner besökare. The MET är ungefär 400 m långt, har en yta på nästan 290 000 kvm och är uppdelat i 17 kulturinstitutioner.

Museets permanenta samlingar består av över 2 miljoner verk, vilket gör det till det största museet i hela USA. Dessa samlingar utgörs av verk ifrån den klassiska antiken och det gamla Egypten, samt tavlor och skulpturer från i stort sett alla av Europas mest kända konstnärer. Här finns konstverk skapade av Johannes Vermeer, Rembrandt, Claude Monet, Fransisco Goya, Edgar Degas, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso och Amedeo Modigliani. Museet innehar även en stor samling med Amerikanska verk och modern konst. Det finns dessutom ett galleri med vapen och rustningar, ett med dräkter, samt konsthallar med konst från hela världen.

The MET har öppet alla dagar utom måndagar. Tisdag till torsdag, samt söndag är museet öppet mellan klockan 9:30 och 17:30. Fredag och lördag är öppettiderna lite längre och museet är då öppet från klockan 9:30 till 21:00. På Thanksgiving, juldagen och nyårsdagen är the Metropolitan Museum of Art stängt, men övriga helgdagar har museet öppet. Konstgallerierna töms på folk 15 minuter innan stängning.

Inträdet kostar $25 för vuxna och barn från 12 år, $17 för seniorer och $12 för studenter. Barn under 12 år går in gratis. I detta pris ingår tillträde till alla utställningar och konsthallar på museet, samt inträde till systermuseet The Cloisters. Inträdet till The Cloisters gäller dock endast under samma dag som besöket på the MET.

The Metropolitan Museum of Art är ett måste för konst- och kulturintresserade vid ett besök i New York. Eftersom museet ligger centralt vid Central Park är det dessutom enkelt att ta sig dit med både buss och tunnelbana.

Öppettider: mån - tors 10.00 - 05.30, fre - lör 10.00 - 21.00, sön 10.00 - 17.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan