Prisexempel på mat

Prisexempel Gatumat NYC

I New York finns allt för alla, brukar man säga, här kan du spendera tusentals dollar eller bara några få, beroende på vart du går och hur mycket pengar du är villig att spendera. Matpriserna varierar radikalt beroende på i vilket område du bestämmer dig för att äta din lunch eller middag.

Är du på språng eller har du tid att sitta ner, det spelar ingen roll, en kaffe i stan ligger på ca 50 svenska kronor. Staden är mycket dyrare än i Sverige och du förväntas betala ca 15 % dricks överallt. För att få en stadig lunch får du räkna med att två hundralappar försvinner och en middag för två lär gå på minst tusenlappen. Ingen har någonsin påstått att detta är en billig stad. Sedan finns det såklart guldklimpar i Brooklyn där du kan få dig en fika för "normala" Sverige-priser, en kaffe kostar trettio kronor och du kan få en helt okej lunch för en hundralapp. Du kan alltså hitta mat för allt mellan 5 och 20 dollar på de riktigt billiga ställena. 

Men sedan beror allt det där på vad du vill äta och hur mycket klass du vill ha på din vistelse. New York är dock en storstad med stil och så kommer det också alltid vara, de där ställena man verkligen vill åka till har högre priser, och självklart också högre standard. Under New Yorks restaurangvecka som årligen hålls kan du få en riktig trerättersmiddag för ett billigare pris än vanligt och då kan du kanske få smaka på det där som du egentligen inte alls har råd med i en storstad som denna. Många exklusiva restauranger har menyer som överstiger våra vildaste fantasier, men här har också bara de med pengar råd att äta - kändistätt så att säga.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.