New York Restaurant Week

New York Restaurant Week (New Yorks restaurang vecka) hålls två gånger om året. En gång på vintern, vanligtvis i Januari/Februari och en gång mitt i sommaren, runt Juni/Juli. Detta är ett tillfälle för restauranger runt om i New York att visa upp sina fantastiska kunskaper, priserna brukar reduceras radikalt och mat i bästa klass fyller gatorna. 

Du kan njuta av trerättersmiddagar på lyxiga, femstjärniga restauranger och smaka delikatesserna lagade av New Yorks bästa kockar. Även lunchrestauranger och caféer deltar i detta stora evenemang. Många deltar alltså och konkurrensen om kunderna är hård. Vem får bäst recensioner i tidningarna? Detta är ett perfekt sätt för restaurangerna att marknadsföra sig själva, suga åt sig stamgäster och förtrolla turisterna. Staden är smockfull med matkritiker, matälskare, och nyfikna turister från hela världen. Det gäller dock att vara i god tid om du vill hinna med en fantastisk trerättersmiddag för 38 dollar. (Ett ungefärligt standardpris under veckan), restaurangerna bokas upp snabbt och det gäller att boka sitt bord veckor i förväg. 

För turister, ifall ni lyckats hamna i New York under denna hektiska vecka, med det egentliga syftet att faktiskt turista, besöka Frihets Gudinnan och inte alls tänkt åka till New York för nya smakupplevelser. Slå då två flugor i en smäll, restaurangveckan pågår överallt omkring er och lite exklusiv mat i magen efter en heldags turistande med kartan i handen kan aldrig sitta fel. Försök hitta ett av de ställen som inte redan är fullproppade och få er något gott att äta, i närheten av Frihets Gudinnan finns till exempel: 21Club, ett mycket känt ställe med amerikanskt på menyn! 

Lite historia då? Hur startade detta extraordinära projekt? New York Restaurant Week startade år 1992 och har sedan dess expanderat till att äga rum två gånger om året. Det började dock som en en gångs marknadsföring när ett möte för nationella demokratiska konventionen ägde rum i New York.

http://manhattan.about.com/od/restaurantsandnightlife/a/restaurantweek.htm

http://gonyc.about.com/od/summer/tp/rw_choices_near_nyc_sights.htm

Oftast pågår det sista veckan i juli och första veckan i augusti.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.