New York Restauranger i kända filmer

New York är en storstad som kryllar av ställen att äta på, och den kryllar inte bara av mat utan är även smockfull med filminspelningar. Här listas några restauranger som dyker upp i kanske just din favoritfilm? 

Rauls - Sex and the city.
Adress: 180 Prince street.
Rauls är en elegant restaurang med stjärnorna på topp. Hit går Miranda och Carrie på alla hjärtans dag, beställer vin och drunknar i all kommersiell kärlek. Restaurangen som i vanliga fall serverar delikat mat, ofta köttbaserad och amerikansk. Med med en fransk touch på det lilla. 

Bubby's - The devil wears Prada.
Adress: 120m Hudson Street
I filmen "Djävulen bär Prada" från 2006 har Andrea Sachs (Anne Hathaway) middag på denna restaurang med sina vänner och sin pojkvän, restaurangen återkommer vid flera tillfällen i filmen. Maten här är efter gamla klassiska amerikanska recept och deras slogan är den bästa beskrivningen; "Defending the American table"

Luna Restaurant - The godfather 
Adress: 112 Mulberry Street 
Är du ett gudfadern-fan är det hit du ska gå och äta, italienskt dessutom. Stället är många New Yorkares favorit och turister flockas hit för att äta på restaurangen ur den kända filmen. Det är här Michael Corleone (Al Pacino) hämnas sin far Vitos död och tar sina första kriminella handlingar. 

Café Noir - Unfaithful
Adress: 32 Grand Street
I thrillern från 2002 spelas här en romantisk kärleksscen in, här träffar Diane Lane sina vänner för en lunch, men det slutar med att hon strular med Oliver Martinez i badrummet. Badrums-scenen är dock inte filmad här). Cafét har en romantisk touch och baren är alltid full av internationella gäster. Här får du allt från tapas till stora burgare. 

http://raouls.com/
http://www.bubbys.com/ 
http://www.nycgo.com/slideshows/nycs-famous-foods-restaurant-movie-locations/3

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.