Times Square - The Naked Cowboy

Times Square - The Naked Cowboy

Times Square är hjärtat av Manhattan och känt för sina många neonskyltar. Här hittar man en av New Yorks mest kända gatuartister och ikoner, the Naked Cowboy. Men trots att Robert John Burck, som han egentligen heter, kallar sig själv naked är han inte helt näck, utan klädd i ett par korta vita boxershorts, vit cowboyhatt och vita cowboyboots. Gitarren han spelar på döljer dessutom oftast det faktum att han bär boxershorts, vilket skapar en illusion om att han är naken. Skrivet på hans rumpa och hatt står även orden naked cowboy.

The Naked Cowboy har blivit en ikon och vid guidade bussturer pekar guiderna ut honom för turisterna. Han visar mer än gärna upp sin vältränade kropp och för några dollar ställer han gladeligen upp på foton tillsammans med turister. Han är även pastor och för $499 kan man bli vigd på Times Square utav ingen mindre än honom själv.

Burck syns emellanåt även på tv, i musikvideor och i andra mediekanaler. Mest känd är han kanske från Nickelbacks musikvideo till låten "Rockstar". Han har dessutom lanserat ett eget album, samt skrivit sex böcker, den senaste "Determination - The Legend of the Naked Cowboy" kom ut 2011. År 2010 meddelade han även att han skulle ställa upp i presidentvalen 2012, men att han varken var demokrat eller republikan utan "amerikan". Han har förutom allt detta sitt eget varumärke och stämmer gärna den som försöker ta efter honom.

Vill man träffa denna kultbild av New York så ska man ta sig till Times Square. Dock är där oftast packat med folk och ibland kan det vara svårt att få syn på honom. Enlig hans hemsida (www.nakedcowboy.com) har han varit på Times Square varje dag i över tio år. Men för att vara säker på att träffa den nakna cowboyen kan det vara bra att kolla på hemsidan så att han inte är iväg och tjänar pengar någon annanstans.

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Emma

Bara i USA kan någon kille bestämma sig för att han vill bli den största ikonen i New York och faktiskt bli det. Denna person är både konstig men även väldigt kär på alla sätt och vis och han är verkligen en ikon för denna stad.

Han är en riktigt trevlig person vilket jag fick erfara när jag frågade om lite tips på bra shopping och restauranger som han svarade på precis som om han vore något stadsguide, det trodde jag verkligen inte.

Missa inte denna ikonen i New York och för guds skull ta en bild :)

karta
karta
Förstora kartan