Manhattan Fishing Tours

Manhattan Fishing Tours

New York City är en metropol och människor tenderar ofta att glömma att staden dessutom är omgiven av vatten. New York är uppbyggt kring en av världens största naturliga hamnar och stora delar av staden utgörs av öarna Manhattan, Staten Island och Long Island. Genom stadskärnan rinner dessutom både Hudson River och East River. Denna närhet till vatten gör att New York har mer att erbjuda än enbart en pulserande storstadsmiljö.

Så varför inte uppleva New York till havs? För fiskeintresserade finns möjligheten att testa en lite annorlunda fiskeupplevelse och fiska i storstaden. Det är inte varje dag man fiskar med Frihetsgudinnan inom räckhåll och helikoptrar susandes över huvudet.

East River och Upper New York Harbor är populärt vad det gäller fiske och här fångas blåfisk, flundra och strimmig havsabborre. Flera olika företag anordnar fisketurer och båtar avgår dagligen från Manhattan. Fisketurerna leds av professionella fiskeguider som vet vart fiskarna nappar bäst. Turerna är vanligtvis avsedda för 1-4 personer och priserna varierar beroende på hur många man är i båten, hur många timmar man vill spendera på vattnet och vilken upplevelse man vill ha. För information om priser är det bästa att först kolla upp vilket företag man vill fiska med och läsa på hemsidan eller kontakta dem. Är man på plats i New York kan man även köpa en fiskeguide, som exempelvis The Long Island Fisherman, i ett tidningsstånd. Fiskeguider kommer vanligtvis ut en gång i veckan och innehåller mer utförlig information om de olika fisketurerna. I fiskeguiderna finns även aktuella turtabeller för de olika båtarna.

Gillar man inte att fiska, men har en vän som gör det kan man följa med och bara njuta av utsikten och friheten av vara ute till havs. Att fiska i New York är helt klart en annorlunda New York-upplevelse och passar såväl fiskeintresserade som naturintresserade.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan