Coney Island - nöjespark

Coney Island - nöjespark

Coney Island ligger i södra Brooklyn och är en halvö och strand som sträcker sig utmed Atlanten. Läget gör halvön till ett populärt turistmål året om. Hit kommer folk både för att njuta av en semester vid havet, samt för att besöka någon av nöjesparkerna.

Från början var Coney Island en ö och låg därmed separerad från fastlandet, men med tiden har vattnet fyllts igen och ön är numera delvis förenad med Brooklyn. Coney Island är 6,4 km lång och 0.8km bred och är hem till ungefär 50,000 invånare.

Coney Island har alltid varit känt för sina nöjesparker och i dagsläget finns hela fyra parker av varierande storlek. Luna Park öppnade 2010 och är halvöns största nöjespark. Med 19 olika åkattraktioner kan besökare välja på allt ifrån en fartfylld berg-och-dalbana till en slänggunga där man sitter 30 meter ovanför marken. Deno's Wonder Wheel Amusement Park har 22 åkattraktioner som passar bra för barnfamiljer, här finns även det kända pariserhjulet Wonder Wheel. Övriga parker inkluderar 12th Street Amusements och Kiddie Park, samt spelhallen Eldorado Arcade där man kan köra radiobilar inomhus.

Under sommarsäsongen flyr många New York-bor storstaden och besöker Coney Island för att komma bort från stressen och bara njuta av en dag på stranden. Besökare kan också strosa utmed havet på den vackra strandpromenaden, där även New York Aquarium är lokaliserat. På akvariet kan både vuxna och barn titta på fiskar och lära sig om livet i havet. Tyvärr drabbades Coney Island hårt av orkanen Sandy och the New York Aquarium är för tillfället stängt.

Då Coney Island är ett känt turistmål är det lätt att ta sig dit vare sig man promenerar, cyklar, kör bil eller åker kommunalt. För att ta sig till ön med kommunaltrafik finns både tunnelbana och bussar. Bussar till Coney Island går från både Brooklyn och Manhattan. Genom att skriva in adressen Surf Ave & Stillwell Ave, Brooklyn, NY 11224 får man lätt fram destinationen på GPS eller på mobilen. Parkeringsplats finns vid MCU Park och priset varierar från $5 måndag-tisdag, $10 onsdag-fredag till $15 på helgerna.

Öppettider: måndag till lördag 12:00 - 20:00, Söndag 12:00 - 22:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


John Svensson

Vi var ett gäng grabbar som åkte ut till Coney Island bara över förmiddagen och vi blev väldigt överraskade hur trevligt det var.

Vi gjorde en klassisk strandpromenad för att kolla hur allting såg ut och stranden är betydligt större än man tror och det känns lite obegripligt att man bara är ungefär 30 minuter från Manhattan.

Rekommenderas!

karta
karta
Förstora kartan