Chinatown Arcade

Chinatown Arcade

Chinatown Fair är en arkadhall som funnits på Mott Street i Chinatown sedan 1958 och som blivit något av ett kulturmärke för området. Hit brukade spelintresserade New York-bor komma och spela på någon av de klassiska spelautomaterna. Fightingspel och klassiska arkadspel var det som lockade mest. I februari 2011 fick butiken dock slå igen på grund av dålig ekonomi, men nyöppnades i ny regi ungefär ett år senare.

I maj 2012 slog Chinatown Fair Family Fun Center upp dörrarna på nytt. Precis som namnet avslöjar riktar sig arkadhallen nu mot familjer. De nya ägarna bytte ut de gamla fightingspelen mot nya barnvänliga. Numera finns det massor av spelautomater med barnspel, ett rosa lufthockeybord, samt ett Trollkarlen från Oz-spel där man kan vinna mynt. Att de gamla spelautomaterna försvann orsakade dock ramaskri och några av de klassiska fightingspelen har nu tagits in i spelhallen igen. Numera kan spelentusiaster spela på maskiner som Puzzle Fighter II, Marvel vs. Capcom 3 och Street Fighter III. På den gamla tiden fanns även levande hönor som spelade luffarschack inne i spelhallen, men även de togs bort i samband med ägarbytet.

Chinatown Fair Family Fun Center är öppet alla dagar i veckan. Söndag till torsdag är arkadhallen öppen från kl 12:00 fram till midnatt. Fredag och lördag är det öppet mellan kl 12:00 och 02:00. Det är gratis att gå in och hur mycket pengar man spenderar beror helt på hur mycket man spelar. Betalar gör man genom att ladda ett värdekort med pengar och sedan dra kortet i de maskiner man spelar på.

Chinatown Fair Family Fun Center är ett perfekt nöje en regnig dag och fungerar lika bra för barn som för vuxna. Gillar man att spela så är det dessutom mycket nöje för lite pengar. Varför inte spendera några timmar här och utmana dina barn eller vänner på lite pinball?

Öppettider: Söndag - tisdag 12:00 - 00:00, fredag - lördag 12:00 - 02:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Söder

Vi var och besökte detta stället nu förra hösten och gillar du spela klassiska arkadspel så är det väl ett helt okej ställe.

Men det var betydligt mindre än vad vi förväntade oss och när vi väl var där så gick strömmen? men då hade vi redan varit där ett tag så då passade vi på att sticka iväg och äta på restaurang.

Kan rekommenderas men ha inte för höga krav men vi hade jätte kul när vi var där och vi passade på att spela mycket av det klassiska barndomsspelet Street Fighter.

karta
karta
Förstora kartan