Central Park Zoo

 

Central Park Zoo

Central Park Zoo är ett lite mindre zoo som ligger i Central Park. På zooet finns över 150 djurarter, däribland större däggdjur som isbjörnar och mindre arter som myror. Djurparken är uppdelad i två delar, ett så kallat "main zoo" där man kan titta på isbjörnarna, pingviner, sjölejon och vit leopard, samt besöka en regnskog inomhus. I regnskogen finns bland annat en smaragdboaorm, små himmelsblå pilgiftsgrodor och en myrfarm bestående av bladskärarmyror.

Den andra delen av zooet är Tisch Children's Zoo där barn kan få en nära upplevelse med tama djur som får, getter, alpackor, pot belly grisar med hängande magar, ankor och fiskar. Här får barnen klappa och mata djuren.

Sist men inte minst finns det även en 4D biograf där filmerna Polarexpressen och Planet Earth: Ice Worlds visas.

Central Park Zoo är öppet 365 dagar om året. Vintersäsongen infaller mellan 4 november och 29 mars och zooet är då öppet dagligen mellan kl 10:00 och 16:30. Under sommarsäsongen, 30 mars till 3 november är zooet öppet kl 10:00- 17:00 på vardagar och 10:00-17:30 på helger. Biljetter säljs senast 30 minuter innan stängning. Alla byggnader på zooet är tillgänglighetsanpassade.

Inträdet till zooet ligger på $12 för vuxna och barn från 12 år, och $7 för barn mellan 3 och 12 år. Pensionärer betalar endast $9. Ett besök på 4D biografen kostar $7 för alla från 3 år och upp. Man kan även få ett paketpris med inträde till både zooet och biografen och det kostar då $18 för vuxna och barn från 12 år, $13 för barn mellan 3-12 och $15 för seniorer.

Djurparken ligger i det sydöstra hörnet av Central Park och det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafik. Det går både att åka tunnelbana och buss, kör man bil finns det även ett flertal parkeringsgarage i närheten.

De som sett de animerade filmerna Madagaskar har säkert hört talas om Central Park Zoo tidigare. Det är nämligen det zoo som djuren i filmen rymmer ifrån. Men i verkligheten är Central Park Zoo snarare ett ställe där man gärna stannar, det är helt enkelt ett perfekt nöje för både vuxna och barn. 

 

Öppettider: Måndag till söndag 10:00 - 16:30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Jonna Karlsson

Jag gillade verkligen Central park Zoo visst det är mindre än Bronx Zoo men det finns ändå rätt mycket att titta på bland annat isbjörnen Gus som är så söt.

Detta är inget jätte Zoo men det är till stor fördel att det ligger så centralt så tröttnar man är det bara till att gå och shoppa eller något.

Om du ändå ska till Central Park rekommenderar jag även att du besöker zooet.

karta
karta
Förstora kartan