H&M

För oss svenskar kan det kännas lite konstigt att besöka H&M i New York, men det kan vara väl värt att tänka om. På Manhattan ligger nämligen nio stora butiker med ett lika stort urval av modekläder till mycket humana priser.

Under de senare åren har H&M i det närmaste exploderat över världen. Idag finns 2800 butiker spridda över världen. Den största marknaden är i Tyskland tätt följd USA, Frankrike och Storbritannien. H&M öppnade sin första butik i New York, år 2000 och står bakom märken som COS, Weekday, Monki och Cheap Monday. År 2004 påbörjades ett samarbete med kände designers. Först ut var Karl Lagerfeldt som skapade en unik kollektion i svart och vitt. Köerna ringlade utanför H&M:s butiker världen över. Sedan dess har Stella McCartney, Viktor & Rolf, Madonna, Roberto Cavalli, Comme des Garcons, Matthew Williamsson, Jimmy Choo, Sonia Rykiel, Lanvin, Versace, Marni och David Beckaham skapat kläder åt butikskedjan.

Sortimentet i de olika H&M-butikerna skiljer sig åt. Men målet är alltid mode och trender. Kundernas efterfrågan på de olika marknaderna påverkar hur sortimentet ser ut. Plagg med hög modegrad tas fram i begränsad kvantitet och säljs främst i storstäder. Basplagg produceras i större volymer och finns på fler ställen. New York är en av världens absolut viktigaste modestäder. När man handlar i en av H&M:s butiker i New York finns en stor chans att man hittar plagg som man inte sett i någon annan butik. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan