Morimoto

Den japanska topprestaurangen Morimoto uppnådde riksberömmelse när huvudkocken Masaharu Morimoto medverkade som en av tävlingsdeltagarna i det populära TV-programmet Iron Chef. För den som fått chansen att uppleva Morimotos matlagning kom hans framgångar i TV-duellerna inte som någon överraskning. Morimoto öppnade sin första egna restaurang i Hiroshima år 1980, efter mångårig utbildning inom den japanska matlagningens ädla konst. Sedan dess har han breddat repertoaren och erbjuder numera en fusion av japanska och amerikanska delikatesser. Han har utvecklat en unik stil och lägger rejält med krut på vackra uppläggningar, dekorativa detaljer och efterrätter som liknar rena konstverk. 

Vurmen för det estetiska är någonting som återkommer i hela atmosfären på restaurang Morimoto. Inredningen är pampig och förstärker känslan av att det här är en restaurang av högsta klass. Någonting som visserligen återkommer på prislappen, men den omsorgsfullt tillagade maten kommer röja undan alla dina funderingar på om det är värt det. Detta är en kulinarisk upplevelse av sällan skådat slag, och det är ingen slump att Masaharu Morimoto höjs till skyarna såväl på TV som i det verkliga restauranglivet.

Till Morimoto kommer den som vill uppleva genuin japansk matkonst när den är som bäst, och kanske även få en glimt av mästerkocken själv, där han med en samurajs precision tillagar era beställningar bakom den glittrande sushibaren. 

Öppettider: mån-fre 12.00 - 14.30, mån-ons 17.30 - 23.00, tors-lör 17.30 - 00.00, sön 17.30 - 22.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan