Presidents Day

Presidents Day, eller Washington's Birthday som högtiden allt oftare kallas, är en nationell högtid i USA. Högtiden firas den tredje måndagen i februari i George Washingtons, landets första president, ära.

Presidents Day är ingen stor högtid i New York och det finns egentligen inte så mycket traditioner knutna till högtiden. Det är mest en ledig dag. Dagen leder till en tredagars långhelg för New York-borna. Dessutom infaller dagen ofta samtidigt som många New York-skolor har sitt spring break, motsvarande sportlov. Under långhelgen, eller den lediga veckan, är det många av de lokalt boende som reser iväg och eftersom skolorna är stängda är staden dominerad av turister och en del lediga ungdomar.

Det finns därför mängder av händelser och evenemang under den här helgen. Eftersom det är landets första president som hedras så finns det mycket av historiska roligheter att ta del av. På King Manor Museum kan man beskåda USAs arkitekturhistoria och hur landet har vuxit fram och utklädd personal från de olika tidsepokerna som gör berättandet mer levande.

Mount Vernon Hotel Museum and Garden har under helgen en retro-födelsedagsfest för George Washington där man klär ut sig och festar i en verklig miljö för slutet av 1700-talet. Mat, dryck och musik är inspirerat av George Washingtons tid och stämningen är minst sagt speciell. Det är ofta gratis att delta i festligheterna och i samband med dem arrangeras även en stor skattjakt. På söndagen går På Washington's Birthday Ball av stapeln. Balen påminner om en klassisk 1700-talsbal på Upper East Side där man kan man se och lära landets gamla traditionella danser från perioden, ta turer på museet och njuta av gamla drycker. 

Eftersom det är helgdag har Metropolitan Museum of Art, Holiday Monday at the Met, som innebär att det är öppet hela dagen med lägre pris och en hel del specialevent anpassade för familjer. På måndagen har även Staten Island Children's Museum gratis inträde. 

Ofta arrangeras även Mardi-gras-fester i New York under Presidents Day-helgen, då de ofta sammanfaller.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.