Harlem Gospel musiktur

Harlem GospelStadsdelen Harlem på Manhattan är världsberömd för sin fantastiska gospelscen, som har inspirerat många av de stora artisterna musikvärlden har skådat det senaste århundradet. När du besöker New York har du en unik möjlighet att komma nära en av världens bästa och mest genuina musikscener med Harlem Gospel musiktur.

Med dessa unika resor får du en guidad tur genom det historierika och charmiga Harlem, och du lär dig om allt från områdets holländska rötter till dess roll i den afroamerikanska samtida kulturen. Kända platser som besöks är bland annat Columbia University, Sylvan Terrace, Apollo Theater och Sugar Hill. Höjdpunkten är givetvis att besöka en gospelshow med en äkta gospelkör i en kyrka i Harlem. Detta sker under morgontid, med samling runt niosnåret.

Välj mellan att åka en söndag eller en onsdag

Turerna finns med lite olika upplägg. De hålls på onsdagar och söndagar, och man kan välja om man vill köpa lunch (onsdagar) respektive brunch (söndagar) i paketet. Maten som serveras är givetvis äkta så kallad "soul food" - en matgenre som formats och utvecklats bland afroamerikanerna över generationer. Avgången sker från 690 Eight Avenue, och man återvänder till Times Square. Det kostar bara cirka 60 dollar för hela upplägget (utan måltid), och det är dessutom ännu billigare för barn under 11 år som följer med, så priserna är i högsta grad familjevänliga.

Harlem ligger på norra Manhattan och har till stor del bevarat sin särprägel även under perioder då andra delar av staden förändrats i grunden. Det är en plats som är starkt förknippad med religion: Här finns över 400 kyrkor på bara cirka 340 tusen invånare och en kvadratmils yta! Missa inte chansen att uppleva en av New Yorks och musikvärldens främsta institutioner i en varm atmosfär under ditt besök i "the Big Apple" - se till att ha en lucka på en onsdags- eller söndagsmorgon för att uppleva denna unika musikaliska och kulturella tour.

Köp biljetter via deras hemsida.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.