Ground Zero museumtur

Ground Zero museumtur

Ground Zero museumtur ger dig en inblick i dokumentationen om en av de mest framträdande tragedierna i den moderna historien och den enskilda händelse som påverkat det världspolitiska läget mest sedan Kalla krigets slut, attentaten mot World Trade Center 2001. Ground Zero Museum är ett enastående museum med fantastiskt utarbetat utställningsmaterial som behandlar ett oerhört svårt och tungt, men givetvis lika viktigt och intressant ämne. Är du i New York bör du inte missa chansen att få ökad förståelse för den händelse som traumatiserade staden och hela världen 2001, samt även om återhämtningsarbetet som genomförts genom åren. Bilderna på utställningen kommer från Gary Marlon Suson, som är officiell fotograf vid Ground Zero. Museet har hämtat inspiration från Susons besök vid Anne Frank-museet i Amsterdam under 2004, då han upplevde en ökad känslomässig förståelse för förintelsens fasor, och ville göra motsvarande för händelserna 11 september, och framförallt det som hände inuti tornen

Innehåll som passar alla åldrar

Museet kallas "det största lilla museet i New York" - här finns ett häpnadsväckande rikt material på en liten yta. Biljetter måste köpas i förväg (helst så lång som möjligt innan för att vara garanterad plats vid önskad tid), och museet är öppet under både vardagar och helger, med varierande öppettider i regel är några timmar mitt på dagen (ca 11-15). Turerna varar cirka två timmar. Priset är 25 dollar för vuxna och 19 dollar för pensionärer och barn under 12, men museet är inte vinstdrivande. Museets bilder visar inte stötande material, och museet kan beskrivas som barnvänligt trots det tunga ämnet som behandlas. Upplägget för turen är en inledning med en återberättelse av en kvalificerad guide, följt av en tolv minuters videopresentation, en interaktiv genomgång av historien och särskilda föremål från platsen, och slutligen den självguiden ljudturen genom 80 bilder.

Lättåtkomlig position

Det passar utmärkt att besöka museet och lär sig mer om händelserna innan man beger sig till platsen för händelserna, för att göra det ögonblicket mer speciellt. Museet ligger åtta minuter från Ground Zero med Taxi eller tunnelbana, exakt adress är 420 West 14th Street (Våning nr. 2). Tunnelbanelinjerna A, C och E (blå linjen) till 14th Street och 8th Avenue, och från Union Square kan man ta L (grå linje) och kliva av vid 8th Avenue. I området finns även ett stort utbud av olika sorters restauranger för den som vill äta i anslutning till sitt besökt på detta museum. Missa inte chansen att berika din kunskap och förståelse om denna viktiga händelse när du är i New York.

Biljetter köper du via deras hemsida.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.