Circle line cruises

Circle line cruises

Circle line cruises är ett populärt sätt att uppleva New York City från vattnet, som är uppskattat så väl av förstagångsbesökare som infödda New Yorkers som vill se sin stad från ett nytt sätt. Det finns flera olika kryssningar att välja bland, men mat, dryck, öl och cocktails finns alltid tillgängligt ombord. Ombord på båtarna finns också kunniga guider som delar intressant information om det som skådas under resan.

Den snabbaste kryssningen är Beast Speedboat RIde, som varar i cirka 30 minuter och körs mellan maj och september. 70-fotararen kommer upp i cirka 45 knop och åker till Frihetsgudinnan vilket ger en magnifik vy över ett av New Yorks främsta monument. Liberty Cruise går också mot Frihetsgudinnan, men varar i 75 minuter och täcker även en hel del annat, så som Ellis Island, Freedom Tower (vid Ground Zero) och skraporna vid finanscentret Wall Street. Harbour Lights Cruise varar ytterligare lite längre, cirka två timmar och är en lite mer romantisk kryssningsvariant som äger rum i solnedgången, och följer bland annat Hudsonfloden och East River, och från båten syns bland annat ikoniska Brooklyn Bridge och Chrysler Building. Samma sträckning runt mellersta och nedre Manhattan följer Semi-Circle Cruise, som därmed varar ungefär lika länge. Sist men inte minst finns alternativet Full Island Cruise, som varar cirka tre timmar, och här kan man räkna in över hundra högklassiga sevärdheter som skymtas eller ses på nära håll under färden! Alla olika färder är väldigt prisvärda, med priser från cirka 20 dollar för vuxna och 15 för barn på de kortaste och upp till 35 respektive 20 för de längsta
Biljett giltig ett år

Systemet hos Circle line cruises är att man kan köpa en biljett som är giltig när som helst inom ett år, så man behöver inte på något sätt planera sin resa exakt, utan man kan ta det precis när som helst när man känner att det passar under ens vistelse i staden. Båtarna avgår i regel dagligen, från Circle dit det finns utmärkta förbindelser så väl via tunnelbana som via buss. Flera av kryssningarna ingår också i upplevelsepaket som CityPass och New York Pass, så om du tänkt köpa ett av dessa kan du få en kryssning på köpet utan extra kostnad. Grupper på 15 personer och uppåt kan göra reservationer i förväg för kryssningar, medan mindre grupper inte kan göra detta, utan där gäller det helt enkelt att vara på plats tidigt för att vara garanterad plats, gärna cirka trekvart för schemalagd avfärd. Sightseeingbåtarna tar cirka 500 personer, medan the Beast som kör den snabbaste turen tar cirka 140 stycken. Bolaget kör även särskild akryssningar vid till exempel nyårsafton, vilket ger ett unikt sätt att uppleva de mäktiga fyrverkerierna i staden på.

Ta chansen att uppleva New York från vattnet - det ger perspektiv på denna vackra och mäktiga stad som man inte kan få ifrån land, genom att välja det upplägg från Circle line cruises som passar just dig.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan