2-dagars tur: Niagara Falls

2-dagars tur: Niagara Falls

Kombinera världsmetropolen New York med spektakulär natur med 2-dagars tur: Niagara Falls

Niagarafallen är ett av världens mest häpnadsväckande naturområden. Här finns enorma vattenfall, det största med en bredd på 920 meter(!), och total fallhöjd för hela gruppen är 52 meter. Det är sannerligen en vacker uppvisning av naturens mäktiga krafter. Visste du att det passar alldeles utmärkt att ta sig dit under en vistelse i New York City? Upplägget för 2-dagars tur: Niagara Falls är resa från och till New York City till Niagara Falls, USA, staden vid fallen som bär deras engelska namn, och en natts komfortabelt boende där emellan, samt givetvis gott om tid att utforska fallen.

Regnbågar lyser upp fallen efter solnedgången

Första dagen avgår bussen från New York City på morgonen för de cirka 30 milen mot Niagara Falls. Ett särskilt uppskattat stopp görs vid Corning Glass Center, som är ett museum för glasblåsarkonsten och dess vetenskap. Där kan du se proffs utöva detta traditionsrika och fascinerande hantverk, och givetvis även köpa de föremål som du sett tillverkats. Sedan anländer man i Niagara Falls på eftermiddagen, och efter solnedgången kan man ta del av en särskilt vacker tur, där fallen lyses upp av regnbågar. Andra dagen kan man se fallen i klart dagsljus, och återkomsten på Manhattan sker cirka halv nio på kvällen. Värt att notera är att endast den amerikanska sidan av Niagarafallen besöks (staden Niagara Falls har en tvillingstad med samma namn på den kanadensiska sidan om gränsen), så man behöver inte ha något kanadensiskt visum för att kunna ta chansen att uppleva Niagarafallen.

Mellan november och april går det att åka måndag, tisdag, onsdag och lördag, medan säsongen mellan maj oktober även har resor på torsdagar och fredagar. Priset är bara cirka 100 dollar (vilket motsvarar cirka 650 kronor). Under resan kan man även välja att till exempel besöka Old Fort Niagara för en historisk inblick i området, samt se en spektakulär film om fallen på IMAX-biografen. Mellan april och oktober kan man även uppleva Hästskofallen från den världskända båten Maid of Mist. Så ta chansen att kombinera din vistelse i världens mest spektakulära storstad med att uppleva kontrasten mot ett av naturens mest fascinerande underverk fullt ut! 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.