Van Leeuwen Artisan Ice Cream

Van Leeuwen Artisan Ice Cream är inte bara en kedja med glassbarer som utlovar sensationell glass på naturliga råvaror. De kör även staden runt med sina små lastbilar, parkerar på utvalda platser, och låter dig avnjuta deras kvalitetsprodukter där du befinner dig. Smart, smidigt och fullständigt oemotståndligt. Dock inte sagt att ett besök på någon av deras glassbarer inte är värt en omväg. Här serveras du i hemtrevliga lokaler med gratis wifi, och trots att glassen är så mäktig att du lätt hamnar i matkoma kan du njuta med gott samvete. Van Leeuwen lägger nämligen lika stor vikt vid glassens höga kvalitet och utsökta smak, som vid att ta hand om jorden och minimera avtrycket deras verksamhet gör på miljön och på deras kunder. 

De använder sig av lokalt producerad mjölk och grädde fri från hormoner och antibiotika, samt biodynamiskt odlad kanel och flertalet andra ekologiska och miljömedvetet framställda råvaror. Allt detta serveras uteslutande i bägare som är tillverkade av biologiskt nedbrytbart och förnyelsebart material, precis som resten av deras engångskoppar, bestick och tillbehör. Bättre för miljön och bättre för dig, som slipper få i dig mystiska kemikalier tillsammans med glassen. 

Våga dig på en Sticky Black Rice-glass eller en med ricottasmak, eller kör på den klassiska vaniljen, tillverkad på ekologiska bönor som fått mogna tre månader i ekfat i Papua Nya Guinea. Om de goda intentionerna förhöjer smakupplevelsen är svårt att säga, men helt klart är att Van Leeuwen serverar glass som övertygar den allra kräsnaste av finsmakare. 

Öppettider: mån-tors 07.00 - 23.00, fre 07.00 - 00.00, lör 09.00 - 00.00, sön 09.00 - 23.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan