Ninth Street Espresso

Det sägs att enkelhet ofta är vägen till framgång. Detta är någonting Ninth Street Espresso tagit fasta på med sin sparsamma meny, som endast består av fyra punkter: espresso, espresso med mjölk, bryggkaffe och te. Här ligger fokus på den perfekta bönan, och vill du hälla i dig en karamellatte eller vit mocha får du leta vidare någon annanstans. Hos Ninth Street är espresso alltid espresso. 

Du väljer själv mängden mjölk, utifrån om du är sugen på det som vanligtvis skulle kallas latte, cappuccino eller någonting annat. Men var beredd på att personalen inte kommer använda sig av dessa termer. Låter det avskräckande? Faktum är att det tycks vara tvärtom: frälsta kunder återvänder gång på gång, och kön ringlar sig ständigt lång genom den ruffigt mysiga lokalen, som i stort sett alltid är fullsatt av kaffeälskare som ser värdet i att låta espresso vara just espresso. 

Ninth Street Espresso har tre caféer i New York, samtliga belägna i mysiga lokaler som inbjuder till långa fikastunder. De erbjuder gratis wifi, vilket har kommit att locka mängder av studenter och hipsters som sitter och knappar på sina laptops. Utöver punkterna på den minimalistiska menyn går det även alldeles utmärkt att beställa ett litet tilltugg, såsom croissanter, kakor och scones. 

Det här är cafét för dig som gärna undviker sötsliskiga kaffedrinkar á la Starbucks, och lägger värde vid att espresson har huvudrollen. Upplev en krämig kopp utformad efter dina personliga preferenser, tillredd av någon som värdesätter rejält kaffe lika högt som du gör. 

Öppettider: mån-sön 07.00 - 20.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan