Kahve

Hos Kahve hittar du exotiska kaffedrycker som sträcker sig långt utanför de vanliga ramarna fyllda av lattes och cappuccinos som du antagligen är van vid. Grundarna, som har turkisk och dominikansk bakgrund, strävar efter att ge kaffeälskare möjligheten att uppleva kaffe som är någonting extra och unikt, i en miljö som är välkomnande, hemtrevlig och trendig. Genom att erbjuda bland annat turkiskt och kubanskt kaffe, liksom ett roterande utbud av internationella drycker och recept, har de skapat en exklusiv möjlighet för sina kunder att ta del av omsorgsfullt utvalt och framställt kaffe med smaker från hela jorden. 

Men deras höga ambitioner stannar inte vid att ta vara på de allra bästa egenskaperna från respektive lands kaffe: de har även sett till att ta vara på de egenskaper i lokalen och omgivningarna som ger Kahve dess karaktäristiska och avslappnade atmosfär. Tegelstensväggen är omsorgsfullt restaurerad till sin ursprungligt charmiga råhet, möblerna tillverkade av återvunnet material, och dekoren är noggrant utvald för att skapa en perfekt balans mellan mys och trend. 

Bland de spännande och nyskapande dryckerna på menyn hittar du bl.a. kreationer som zebramocha, mintlatte och vit mocha med smak av hallon. I matväg serveras mackor, yoghurts och sallader, samt ett utbud av muffins och andra sötare tilltugg. De flesta av Kahves drycker går även att få veganska, med soja eller mandelmjölk. Den som föredrar kaffe i ett lite mer klassiskt utförande lär heller inte bli besviken på detta ambitiösa lilla café, men främst är Kahve en pärla för dig som gillar att utforska och experimentera med kaffevarianter du inte visste fanns.

Öppettider: mån-tors 06.30 - 22.00, fre 06.30 - 23.00, lör 07.00 - 23.00, sön 08.00 - 22.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan