House of Small Wonder

För den som letar efter ett krypin med hög mysfaktor är House of Small Wonder cafét att slå ihjäl några timmar på. Innanför den lilla dörren, som man lätt missar om man inte känner till att det faktiskt gömmer sig ett café där bakom, möts man av en stämningsfullt komponerad lokal med charmig interiör i form av rustika vintagemöbler och gulligt dekorativa detaljer. Det är lätt att få en känsla av att man klivit rakt in i någons landställe i början av 1900-talet, med rejäla takbjälkar och vackert trägolv som man nästan kan höra knarra bara man tittar på det. Den inglasade uteserveringen på baksidan och trädstammarna som växer rakt genom lokalen från golv till tak förstärker känslan av att detta är en liten sagovärld mitt i New York. Namnet är helt klart ingen överdrift, ett besök på House of Small Wonder kommer sannolikt få dig att häpna. 

Här serveras lättare rätter i form av varma och kalla mackor, matiga soppor och diverse frukostalternativ. Till fika erbjuds ett ordentligt utbud av oemotståndliga bakverk såsom chokladcroissanter och kakor med smaker av bl.a. banan/cashew eller choklad/hasselnöt. Personalen möter dig med ett leende, och hela cafét är fyllt av en välkomnande stämning som inbjuder dig att stanna hur länge du vill, utan att du behöver känna dig bortschasad av en alltför hög kundomsättning. 

Förmodligen beror den ljuva stillsamheten mycket på den opretentiösa interiören. Men en starkt bidragande faktor till att cafét sällan är fullsatt är nog att många missat att House of Small Wonder ens existerar, och helt enkelt bara spatserat förbi den lilla diskreta, bruna dörren, ovetande om den oas som gömmer sig där bakom. 

Öppettider: tis-tors 08.00 - 19.00, fre 08.00 - 17.00, lör 10.00 - 17.00, sön 10.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan