Gimme! Coffee

Gimme! Coffee är som en bubblande välgörenhetsorganisation i caféformat. Deras aktiva kamp för en bättre miljö och hållbarhet är beundransvärd, och inte blir det sämre av att kaffet de serverar är oemotståndligt. Man brukar säga att mat skall tillagas med kärlek och omtanke för bästa resultat. Sannolikt gäller detta även kaffe, vilket blir särskilt tydligt när man tittar på den popularitet som samtliga av Gimme! Coffees caféer i New York har uppnått. 

Med kärlek till jorden, klimatet, odlarna och kaffet de serverar har de växt sig allt större och mött besvarad kärlek från såväl besökare som kritiker. Deras huvudsakliga ekologiska leverantör, Colombia Finca San Luis, är flerfaldigt prisbelönt med utmärkelsen Good Food Awards, med riktlinjerna "utsökt, autentiskt och ansvarsfullt producerat". Ett besök hos Gimme bekräftar de två första punkterna, ett besök på deras hemsida bekräftar den tredje. Här är en kaffekedja som inte använder miljötänk som en publikfriare, de bedriver en seriös och genuin kamp för att beskydda och bevara vår jord, på alla sätt de kan. Och de gör sitt bästa för att hjälpa dig att ta del i kampen. 

Gimme! Coffees caféer är inhysta i små, lagom slitna lokaler för en genuin touch med avslappnad känsla. Sittplatserna är inte många men stämningen är vänlig och för den som är sugen på mer än kaffe erbjuds även en rad kakor och bakelser. Munkarna i olika frestande smaker är minst lika sensationella som kaffet, och genom ditt bidrag till Gimmes miljöarbete kan du definitivt avnjuta din fika med gott samvete. 

Öppettider: mån-fre 07.00 - 20.00, lör 08.00 - 20.30, sön 08.00 - 20.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan