Cafetería La Mejor

Hösten 2012 slogs dörrarna upp till vad som snabbt skulle komma att bli en frälsning för New York-bor inflyttade från Florida, det kubanska kaffets hemvist i USA. Med sin turkosa fasad, Miami-influerade dekor och avslappnad musik från sydligare breddgrader lockade Cafeteria La Mejor snabbt många nyfikna besökare. Vad alla undrade var om caféts utbud skulle komma att leva upp till minnena av de kubanska specialiteter som dittills varit i det närmsta omöjliga att komma över i New York. Det stod snabbt klart att ingen skulle behöva lämna Cafeteria La Mejor besviken. 

Brödraparet som driver cafét är själva från södra Florida, och vet precis hur de skall tillreda sina drycker och mackor för att tillfredsställa kräsna cafébesökare, oavsett ursprung. Den kubanska kaffeklassikern Cafe con Leche (kaffe med mjölk) serveras precis som floridaborna är vana vid: med en nypa salt och en klick smör. Det låter kanske lite märkligt för den som inte är van, men tillsammans med en Tostada - en pressad kubansk smörgås som med fördel doppas i kaffet - utlovas en utsökt exotisk smakupplevelse. 

Att Cafeteria La Mejor så pricksäkert fångat essensen av av vad utflyttade sydbor drömmer sig tillbaka till har snabbt gett cafét många hängivna stamkunder. För den som besöker New York och vill ta chansen att uppleva Floridas värmande vibbar är detta avslappnade och hemtrevliga krypin väl värt ett besök. 

Öppettider: mån-sön 09.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan