The Beacon Theatre

The Beacon Theatre har en lång och spännande historia. Från det att man öppnade dörrarna 1929 och fram till idag har många olika föreställningar evenemang genomförts. Det kan sägas att the Beacon Theatre är en direkt äldre förlaga till Radio City Music Hall. Båda byggnaderna uppfördes på initiativ av Roxy Rothafel. The Beacon Theatre designades av Walter Ahlschlager, en arkitekt som vanligtvis hade Chicago som bas. Denna fantastiska byggnad har fått ta plats bland andra kända byggnader som ett amerikanskt historiskt landmärke. Det faktum att byggnaden har en sådan lång historia påverkar också utbudet av moderna tekniska hjälpmedel. Som exempel så saknas det möjlighet till hiss på the Beacon Theatre. 

Målet var från början att the Beacon Theatre skulle kunna visa såväl film som opera och teater. Man fokuserade på en stor scen istället fr att göra flera olika salonger i samma byggnad. Denna har delats upp i olika höjdnivåer med parkettplats, undre balkong och över balkong. Idag görs många live spelningar här, man har också teaterföreställningar och andra typer av evenemang. Kända namn som Dalai Lama och Bill Clinton har funnits på plats på the Beacon Theatre olika sammanhang. 

Något som gör the Beacon Theatre väldigt inressant i sin design och teknik är det faktum att lokalen har perfekt akustik, något som funnits med från början av teaterns storhetstid. Detta är något som också funkar väldigt bra i dagens moderna musik sammanhang. 

The Beacon Theatre finns beläget på 2124 Broadway, bara några kvarter från Central Park. Här finns också närhet till flera andra stora teater- och musikalscener. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan