Sunshine Cinema

Sunshine Cinema öppnade dörrarna 2001, men byggnaden har varit på plats sedan 1898. Här har bland annat Houston Hippodrome motion picture theatre funnits, men är sedan länge borta. Efter att byggnaden varit en lagerlokal under många år valde företaget Landmark Theatres att renovera den och låta byggnaden åter stå som biograf. Det blev en lång renovering av den slitna byggnaden, men som blev en fantastisk ny biograf. Fem separata salonger finns nu på Sunshine Cinema och där det mest moderna inom ljudsystem används. 

Sunshine Cinema har som många andra biografer utanför den konventionella sfären börjat syssla med visning av indiefilm, såväl utländska som amerikanska. Det finns också ett återkommande utbud av klassiska filmer att ta del av här. Förutom film kan byggnaden i sig erbjuda en vacker utsikt över staden från den inglasade delen på tredje våningen. Det finns också en trägård med stendetaljer, inspirerad av japansk stil och form. 

Biografens profil är att vända sig till en medveten krets, men samtidigt till den traditionella filmentusiasten. Menyn bland mat och snacks på biografen är specialiserad för att passa så många som möjligt och vänder sig särskilt till veganer och vegetarianer. Deras matutbud blandas upp med kakor för veganer och kokosvatten sidan om den vanliga korven och popcornen. Det finns också gott om kaffe och speciella teer.

Man hittar Sunshine Cineman på 143 East Houston Street på the Lower East Side. Det är lätt att ta sig hit via tunnelbanans F tåg till 2nd Avenues hållplats. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan