Film Forum

Film Forum I New York är ett klassiskt filmställe från 1970. På den tiden var biografen väldigt liten och sittplatserna var femtio hopfällbara stolar. Det var Karen Cooper som gjorde biografen till det den blivit, när hon började arbeta som ansvarig för biografen 1972. Film Forum har bytt lokal vid några tillfällen, men har alltid lyckats hålla uppe sin verksamhet. Det slutliga lokalen för Film Forum var på 209 West Houston St., i en byggnad som kostade över 2 miljoner dollar att bygga. Att ta sig dit kan man bland annat göra via tunnelbanan, vars station finns i samma kvarter. 

Biografen har idag 3 filmdukar och besöks varje år av ca 250 000 personer. Man har också utökat sittplatserna till 489 stycken, fördelade på de olika filmdukarna. Trots det smala utbudet av film så har man ändå en stark kundkrets. Film Forum visar fortfarande främst indiefilm, både inhemska och utländska. Man visar också en hel del klassiska filmer, men som besökarna gärna ser mer än bara en eller två gånger. Biografen går också själva ut med att man valt att gå mot strömmen och inte vill följa de konventionella biograferna. Istället väljer man att fokusera på film med speciella kvalitéer, historiska tillbakablickar och sådana filmer som är av betydelse för samtiden. 

Som tillfällig besökare på Film Forum får man vara beredd att betala lite mer för sin biljett än vad medlemmarna får. Film Forum har ca 4000 medlemmar. Möjligheten till medlemskap är ett sätt att uppmuntra biobesök på denna okonventionella biograf. Detta är kanske inte något som gagnar turister, men ökar möjligheterna för Film Forum att leva vidare även till nästa besök. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan